Υπόθεση Επστάιν: Οι Αμερικανοί απαιτούν να ανακρίνουν τον πρίγκιπα Άντριου

Must Read

Ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας φέρεται να κλήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για να απαντήσει σε ερωτήσεις για τη σχέση του με τον νεκρό παιδόφιλο Jeffrey Epstein, με τον οποίο είχαν πολυετή φιλία.

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ζήτησε από τον Πρίγκιπα Άντριου να καταθέσει στην υπό εξέλιξη ποινική έρευνα για τους φερόμενους συνεργούς του Έπσταϊν μέσω αιτήματος Αμοιβαίας Νομικής Βοήθειας που κατατέθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε το ABC News. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, η οποία αποκάλυψε την ιστορία, το αίτημα υποβλήθηκε επίσημα τον περασμένο μήνα.

Ο πρίγκιπας Άντριου θα μπορούσε να υποχρεωθεί να δώσει ένορκη μαρτυρία σε δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου εάν το Υπουργείο Εσωτερικών εγκρίνει το αίτημα του αμερικανικού δικαστηρίου. Σε περίπτωση που αρνηθεί, είτε να δώσει υπογεγραμμένη δήλωση, είτε να προσκομίσει ένορκα αποδεικτικά στοιχεία, οι εισαγγελείς των ΗΠΑ θα μπορούσαν να εκδώσουν μια κλήση που θα τον ανάγκαζε να απαντήσει προσωπικά σε ερωτήσεις.

Το μέλος της βασιλικής οικογένειας έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιοδήποτε αδίκημα σε σχέση με τη φιλία του με τον σεξουαλικό δράστη, ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε στη φυλακή πέρυσι εν αναμονή της δίκης για κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση.

Μόλις τον Ιανουάριο, ο επικεφαλής εισαγγελέας στην υπόθεση Epstein, Geoffrey Berman είχε εκφράσει την απογοήτευσή του για την απροθυμία του πρίγκιπα να βοηθήσει στη συνεχιζόμενη έρευνα των εγκληματικών συνεργατών του Epstein, σημειώνοντας: «Ο πρίγκιπας Άντριου έχει προσφέρει μηδενική συνεργασία».

Ο γαλαζοαίματος είχε δεσμευτεί κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο BBC τον Νοέμβριο ότι θα βοηθούσε στην έρευνα των ΗΠΑ εάν «η νομική συμβουλή του ήταν να το κάνει». Λίγο μετά από αυτήν την τηλεοπτική εμφάνιση, που χαρακτηρίστηκε καταστροφική και «άθλια» από πολλούς, υποβιβάστηκε στην βασιλική οικογένεια, υποχωρώντας από τη δημόσια ζωή.

Ενώ ο πρίγκιπας Άντριου αρνείται ότι είδε κάτι παράνομο ενώ έκανε παρέα με τον Έπσταιν, η Virginia Roberts Giuffre ισχυρίστηκε ότι είχαν κάνει σεξ τρεις φορές όταν ήταν 17 ετών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ύπαρξη του αιτήματος, ενώ η βασιλική οικογένεια δεν έχει σχολιάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε κατήγοροι του Epstein είναι πρόθυμοι να δώσουν αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τον Πρίγκιπα στα δικαστήρια των ΗΠΑ και θα μπορούσαν να εκδοθούν προδικαστικές κλήσεις σχετικά με αυτές τις υποθέσεις, εάν εισέλθει στις ΗΠΑ.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This