Πρωτεΐνη ζωής ή θανάτου για θύματα της νόσου

Must Read

Τα χαμηλά επίπεδα μιας πρωτεΐνης αίματος μπορεί να αποτελέσουν παράγοντα πρόγνωσης χειρότερων αποτελεσμάτων του κορωνοϊού σε κάποιους ασθενείς. Η ρεναλάση είναι ένα ένζυμο που εκκρίνεται από τους νεφρούς και παίζει ρόλο στον έλεγχο της πίεσης και στην καταπολέμηση των φλεγμονών.

Ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Γέιλ διαπίστωσε ότι οι ασθενείς με χαμηλότερα επίπεδα ρεναλάσης ήταν 68% πιο πιθανό να έχουν προβλήματα αναπνοής και να χρειαστεί να διασωληνωθούν σε σύγκριση με όσους είχαν υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης.

Βαριά ασθενείς

Επιπλέον, οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο με χαμηλότερα επίπεδα της πρωτεΐνης ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν. Οι ερευνητές δηλώνουν ότι έχουν ζητήσει εσπευσμένη έγκριση από τον Αμερικανικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων για να διερευνήσουν κατά πόσο η χορήγηση της πρωτεΐνης θα μπορούσε να λειτουργήσει ως θεραπεία στους βαριά νοσούντες από τον νέο κορωνοϊό.

Στη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο σάιτ medRxiv.org, η ομάδα ανέλυσε τα επίπεδα της ρεναλάσης σε 51 ασθενείς στο νοσοκομείο New Haven του Γέιλ και σε 15 ανθρώπους χωρίς κορωνοϊό. Το 84% των ασθενών με χαμηλά επίπεδα χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 50% στην ομάδα με τα υψηλά επίπεδα της πρωτεΐνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This