Τα δυο «Β» και το στοίχημα της νέας Βουλής

Must Read

Παρατηρούσαμε την ορκωμοσία της νέας Βουλής. Μιας Βουλής, που δεν μοιάζει με αυτές που είχαμε γνωρίσει τα Μνημονιακά χρόνια. Κόμματα που είχαν πρωταγωνιστήσει το καθένα για διαφορετικούς λόγους, δεν υπάρχουν πλέον. ΑΝΕΛ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΛΑΟΣ, αποτελούν πλέον παρελθόν.

Το Μνημόνιο πέρασε ως σίφουνας από πάνω τους, όπως και από το ΠΑΣΟΚ, και τα εξαφάνισε. Πέρα από τα όποια λάθη έκαναν οι ηγεσίες τους, τελικά ο δικομματισμός αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει στη χώρα μας.

Τα δυο «Β» (Βελόπουλος-Βαρουφάκης) θα έχουν μπροστά τους τον κίνδυνο να μην τους καταπιούν οι δυο μεγάλοι από τη μια και από την άλλη να βρουν ζωτικό πολιτικό χώρο για να παραμείνουν ζωντανοί. Το πάθημα των προηγουμένων «μικρών» ίσως να τους έχει γίνει μάθημα, αλλά ο χρόνος θα είναι αυτός που θα κρίνει και την επιβίωσή τους.

Η νέα Βουλή όμως δεν αποτελεί στοίχημα μόνο για τα δυο «Β», αλλά και για τους βουλευτές συνολικά.
Μια και το νομοθετικό έργο που θα κληθούν να παράξουν σε αυτήν την πρώτη μεταμνημονιακή Βουλή, θα καθορίσει την ζωή των Ελλήνων που βίωσαν τα Μνημόνια και τη σκληρότητά τους.

Να ψηφίσουν Νόμους που θα βελτιώσουν τις ζωές των πολλών, δεν θα έχουν …σκιές και δεν θα εξυπηρετούν συμφέροντα. Μακάρι να δούμε και συναινέσεις σε Νομοσχέδια. Θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά, κάτι τέτοιο.

Από την άλλη, ας κάνουμε μια ευχή. Να μην παρατηρήσουμε πάλι το άθλιο φαινόμενο των άσχετων τροπολογιών σε νομοσχέδια, τα οποία απαξίωσαν το έργο της Βουλής και υποβάθμισαν την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Καλό θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Βουλής, που όλα δείχνουν ότι θα είναι ο κ. Κώστας Τασούλας και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία, να κόψουν από τώρα το βήχα όσων ετοιμάζονται πάλι να στήσουν το πανηγύρι των ρουσφετολογικών τροπολογιών.
Οι ευθύνες των αρχηγών σε αυτό είναι μεγάλες.

Τέλος καλοδεχούμενο θα ήταν να μην δούμε σε αυτή τη Βουλή, αντιπαραθέσεις αρχηγών και βουλευτών, με ύβρεις και υπονοούμενα. Οι πολίτες κουράστηκαν από αυτές και για αυτό η αποχή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μεγαλώνει.

Σήμερα στη Βουλή ήταν μια μέρα γιορτινή. Αλλά οι… μέρες του μέλιτος τελειώνουν και τα δύσκολα είναι μπροστά. Για την κυβέρνηση, τα κόμματα, αλλά και για τους βουλευτές…

Νίκος Ελευθερόγλου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This