Κόρωνος: Το χωριό που έζησε η Ελληνίδα…Μπριζίτ Μπαρντό

Must Read

Αν αποφασίσετε να ερωτευτείτε κάποιο από τα πιο παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας, δοκιμάστε να επισκεφθείτε την Κόρωνο της Νάξου.

  • Αποστολή:
    Νίκος Νικόλιζας

Πρόκειται για ένα χωριό 40 χιλιόμετρα βόρεια από την χώρα της Νάξου με μοναδικές ομορφιές. Καταρχήν, στο χωριό αυτό δεν κυκλοφορεί ούτε αυτοκίνητο, ούτε μηχανάκι αλλά ούτε και ποδήλατο.

Σκαρφαλωμένο απέναντι από τα παλιά μεταλλεία του νησιού, η Κόρωνος, εκτός από την απόλυτη ηρεμία, σου εκπέμπει και μοναδική θετική ενέργεια, αφού όλο το χωριό μοσχοβολάει μπιγκόνιες, βουκαμβίλιες, τριανταφυλλιές και γιασεμιά.

Κυριαρχεί η πέτρα και το λευκό παντού, ενώ τα πολύ στενά σοκάκια σε παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Το χωριό, αν και τη δεκαετία του ’50 είχε περίπου 500 κατοίκους, σήμερα οι κάτοικοι είναι μόλις 150 και μάλιστα ερωτευμένοι με το χωριό τους.

Η καθαριότητα και το άκουσμα από τα γάργαρα νερά κυριαρχεί σε όλα τα σοκάκια.

Τα παλιά χρόνια, οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων έσκαβαν μεγάλα λαγούμια μέσα στο βουνό κυκλικά του χωριού και, παράλληλα, έσκαβαν και διαδοχικές στέρνες-πηγάδια. Με αυτόν τον τρόπο έφερναν το νερό στο χωριό, που ακόμα και σήμερα υδροδοτείται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο.

Η Κόρωνος διαθέτει δύο παραδοσιακές ταβέρνες, έναν φούρνο με ξύλα, καθώς και τρία καφενεδάκια.

Στο χωριό αυτό έζησε και η «ελληνίδα Μπριζίτ Μπαρντό» Γκιζέλα Ντάλι (Αδαμαντία Μαυροειδή), προς τιμήν της οποίας έχει δημιουργηθεί μουσείο.

Η απόσταση από την χώρα είναι περίπου 50 λεπτά, αλλά αξίζει να το επισκεφτείτε!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This