Λέρος: Ομολόγησε ο ένας ύποπτος – Σε μαύρες σακούλες μετέφεραν τα πυρομαχικά (video)

Must Read

Σημαντικές εξελίξεις είχαμε στην υπόθεση της κλοπής στρατιωτικού υλικού από στρατόπεδο στην Λέρο, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ των καναλιών Alpha και ΟΡΕΝ ομολόγησε ο ένας από τους τρεις υπόπτους που έχουν μεταφερθεί και ανακρίνονται στο νησί.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ύποπτος που «έσπασε» είναι μόνιμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, αποθηκάριος στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) και υποστήριξε ότι τον Οκτώβριο του 2018 έδωσε το κλειδί της αποθήκης στον υπαξιωματικό, που ήταν ο προηγούμενος διαχειριστής της αποθήκης.

Ο υπαξιωματικός -πάντα σύμφωνα με τις πηγές- έδωσε τα κλειδιά στον προκάτοχό του αφού -όπως είπε- πείστηκε ότι ο προηγούμενος (τον Οκτώβριο του 2018) διαχειριστής της αποθήκης πυρομαχικών ήθελε να μπει στο χώρο με δύο βατραχανθρώπους για να αφήσουν δικά τους υλικά.

Στο ερώτημα γιατί έδωσε τα κλειδιά της αποθήκης σε πρόσωπα μη εξουσιοδοτημένα, ο υπαξιωματικός, απάντησε ότι εμπιστευόταν τον συνάδελφό του.

Επίσης, υποστήριξε ότι ο υπαξιωματικός που πήρε τα κλειδιά μαζί με τους δύο βατραχανθρώπους των ΟΥΚ μπήκαν στην αποθήκη τουλάχιστον δύο φορές το 2018 κρατώντας μαύρες σακούλες στις οποίες, προφανώς, υπήρχαν τα κλεμμένα πυρομαχικά.

Αρνείται τις κατηγορίες

Μετά την ομολογία του, ο υπαξιωματικός που παραδέχθηκε το λάθος του να δώσει τα κλειδιά αποθήκης πυρομαχικών σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα φέρεται να μονολογούσε: «Καταστράφηκα, θα καταστραφώ, εγώ αγαπάω την Ελλάδα».

Ο υπαξιωματικός που κατηγορείται από τον συνάδελφό του ότι ζήτησε και πήρε τα κλειδιά της αποθήκης -ο οποίος σήμερα υπηρετεί σε μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Βόρεια Ελλάδα και μεταφέρθηκε στο Λακκί της Λέρου για τις έρευνες- αρνείται επίμονα την εμπλοκή του στην υπόθεση, αλλά και τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί οι δύο ΟΥΚάδες, οι οποίοι δεν ανήκουν πλέον στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού.

Επαφές με κυκλώματα της νύχτας

Οι τρεις ύποπτοι -ο υπαξιωματικός και οι ΟΥΚάδες- φέρεται να εντοπίστηκαν από κάμερες -όπως ανέφερε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ- να βρίσκονται μαζί πριν από περίπου έναν χρόνο, χωρίς να έχουν σχετική άδεια, σε χώρο της αποθήκης και σε ώρα που θεωρήθηκε ύποπτη.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον Alpha, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι τρεις φερόμενοι κλέφτες να έχουν επαφές με κυκλώματα της νύχτας, στα οποία ενδεχομένως να παρέδωσαν το στρατιωτικό υλικό.

Οι έρευνες γίνονται με απόλυτη μυστικότητα και αργά το απόγευμα το ΓΕΝ -το οποίο δεν επιβεβαιώνει ακόμα τίποτε- εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη».

Εικονική η απογραφή οπλισμού στο τέλος του έτους

Μετά τη διαπίστωση της κλοπής σήμανε συναγερμός και οι αρχές κατά την έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσαν τα εξής:

  • Η απογραφή που είχε γίνει στις 31 Δεκεμβρίου 2018 ήταν εικονική.
  • Είχε προηγηθεί άλλη μια απογραφή τον Σεπτέμβριο του 2018.
  • Τότε, όπως και τώρα, άλλαζε ο διαχειριστής της αποθήκης και εκτιμάται ότι έγινε πράγματι λεπτομερής καταγραφή των όπλων και των πυρομαχικών χωρίς να διαπιστωθεί ότι έλειπε κάτι.

https://vimeo.com/359588315

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This