Φιάσκο το έκτακτο επίδομα: Θα παραμείνει… εξαγγελία;

Ο Μητσοτάκης ψάχνει για... κονδύλια, ο Σκυλακάκης τα «ρίχνει» στην Ουκρανία!

Must Read

Στον «πάγο» φαίνεται πως μπαίνει και επίσημα το θέμα των χρημάτων που είχε πει ο πρωθυπουργός ότι θα έδινε την περίοδο του Πάσχα για να βοηθήσει τους πολίτες να κάνουν Πάσχα. Πολλά τα «αν» και οι προϋποθέσεις, αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι «όταν λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει»!

Και ενώ οι τελευταίες πληροφορίες, ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψάχνει να βρει τα χρήματα για να δώσει την έκτακτη ενίσχυση, νωρίτερα με δηλώσεις του ο Θεόδωρος Σκυλακάκης προσπάθησε να δικαιολογήσει την πιθανή μη χορήγησή της, στις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη διεθνή κρίση!

Το «φρένο» του Σκυλακάκη

«Δεν έχει ”κλειδώσει” ακόμη το έκτακτο επίδομα της κυβέρνησης πριν το Πάσχα» είπε με νόημα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε το πώς οι εξελίξεις στην Ουκρανία επηρεάζουν το εάν θα δοθεί ή όχι το έκτακτο επίδομα. «Οι εξελίξεις στην Ουκρανία επηρεάζουν τις τιμές, κυρίως του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. Κάθε 10 δολάρια, που ανεβαίνει το φυσικό αέριο, μας κοστίζει στην οικονομία 600 εκατ., μειώνει το ΑΕΠ κατά το αντίστοιχο ποσό. Και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε λιγότερο χώρο και μεγαλύτερη ανάγκη να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν πρόβλημα στο ηλεκτρικό, που είναι όλοι. Πρέπει να περιμένουμε τι θα συμβεί εκεί», ανέφερε.

«Έχουμε πει ότι θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα. Αυτό είναι με μαθηματική βεβαιότητα ότι θα γίνει. Δηλαδή, η κυβέρνηση, εφόσον, υπάρχει χώρος θα πάει με στόχευση στους οικονομικά ευάλωτους και όχι σε οριζόντια μέτρα. Το «εάν» το λένε όλοι, το είπε και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, το λέω και εγώ, διότι, όπως είπε ο πρωθυπουργός πρώτα θα μετρήσουμε και μετά θα ανακοινώσουμε τα μέτρα», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Σε «αναμμένα κάρβουνα» το Μαξίμου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This