Τους επετράπη να μπουν στα γήπεδα αλλά… – Έξι ακόμα «κάστρα» που δεν έχουν πέσει για τις Ιρανές

Must Read

Πρόσφατα γράψαμε για την «επανάσταση» που σημειώθηκε στο Ιράν, όπου μετά από 40 χρόνια επιτράπηκε η είσοδος των γυναικών στο γήπεδο. Με αφορμή αυτό το γεγονός βρήκαμε έξι ακόμα απαγορεύσεις που ισχύουν στην συγκεκριμένη χώρα και… ξενίζουν τους Δυτικούς.

Συγκεκριμένα:

  • Οι γυναίκες στους δημόσιους χώρους πρέπει να έχουν καλυμμένο το κεφάλι τους και τα πόδια τους και να φορούν ρούχα με μακρύ μανίκι που να φτάνουν στο μηρό.
  • Το καλοκαίρι η αστυνομία (όχι… μόδας, η κανονική τους) βγαίνει στο δρόμο και ψάχνει για «ακατάλληλα» ντυσίματα ή χτενίσματα.
  • Παράνομα θεωρούνται τα γυναικεία περιοδικά, η δυτική μουσική και ο δυτικός κινηματογράφος.
  • Επίσης απαγορεύονται DVD με σεξουαλικό περιεχόμενο.
  • Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημος νόμος που να απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν, η αστυνομία αρνείται και ακυρώνει τις περισσότερες αιτήσεις για άδειες.
  • Στην Τεχεράνη όποιος αποφασίσει να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του σε ένα πάρκο ή κάποιον άλλον δημόσιο χώρο, ή ακόμα και να το μεταφέρει κάπου με το αμάξι του, αντιμετωπίζει αυστηρές κυρώσεις με την επίσημη αιτιολογία ότι τα σκυλιά… «προκαλούν αισθήματα φόβου και άγχους» στους πολίτες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This