Αυξημένες κατά 31% οι μεταναστευτικές ροές το πρώτο δεκάμηνο του 2019

Must Read

Μείωση των μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου κατά 18% παρατηρήθηκε τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε η Frontex, που κατέγραψε 10.800 αφίξεις.

Βάσει των στοιχείων της, η εν λόγω μείωση ήταν και ο βασικός λόγος που έπεσαν κατά 17% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα οι παράνομες διελεύσεις στα ευρωπαϊκά σύνορα συνολικά, φτάνοντας τις 16.800 αφίξεις.

Ωστόσο, για μας τα στοιχεία δεν είναι όσο ρόδινα ακούγονται εκ πρώτης… Ο συνολικός αριθμός των αφίξεων στα ελληνικά νησιά και το Αιγαίο, στο πρώτο δεκάμηνο του 2019, αυξήθηκε κατά 31% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, φτάνοντας τις 63.000!

Το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταναστών που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή ήταν Αφγανοί (1/3), ενώ οι Σύροι αποτελούσαν το ένα τέταρτο του συνόλου.

Όσο για το σύνολο των αφίξεων απ’ όλες τις μεταναστευτικές οδούς, για τους πρώτους 10 μήνες του 2019 ήταν κατά 16% μικρότερο φέτος, φθάνοντας τις 107.900.

Σύμφωνα με την Frontex, παρόλο που ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που βγαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο (ελληνικά νησιά) μειώθηκε τον Οκτώβριο κατά 18% (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η Κύπρος), ο ρους της Ανατολικής Μεσογείου παραμένει ο πιο δημοφιλής, καταγράφοντας τα 2/3 όλων των παράνομων διελεύσεων στην Ε.Ε.

Επιπλέον, παρότι οι ροές φαίνονται μειωμένες, πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό οφείλεται και στον καιρό, που επιδεινώνεται και κάνει πιο δύσκολο το ταξίδι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This