ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΈξαλλοι στο ΝΑΤΟ με τον Όρμπαν, γιατί θέλησε να διαπραγματευτεί ο ίδιος με τη Σουηδία

Έξαλλοι στο ΝΑΤΟ με τον Όρμπαν, γιατί θέλησε να διαπραγματευτεί ο ίδιος με τη Σουηδία

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Ούγγρου πρωθυπουργού με τον Στόλτενμπεργκ

Την ώρα που η τουρκική Εθνοσυνέλευση ετοιμαζόταν να ψηφίσει για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Βίκτορ Όρμπαν επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τη Σουηδία εκτός οργάνων της συμμαχίας, προσκαλώντας και τον Σουηδό ομόλογό του στη Βουδαπέστη για συνομιλίες.

Η κίνηση αυτή του Ούγγρου πρωθυπουργού προκάλεσε την οργή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Έτσι μετά από πιέσεις υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Βίκτορ Όρμπαν με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Μάλιστα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας προχώρησε και σε ανάρτηση αναφέροντας: «Επιβεβαίωσα πως η ουγγρική κυβέρνηση υποστηρίζει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Τόνισα επίσης ότι θα συνεχίσουμε να παροτρύνουμε την ουγγρική εθνοσυνέλευση να ψηφίσει υπέρ της ένταξης της Σουηδίας και να ολοκληρώσει την επικύρωση με την πρώτη δυνατή ευκαιρία».

Σε αντίστοιχη ανάρτηση προχώρησε και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνοντας τα όσα ανέφερε ο Όρμπαν:

«Χαιρετίζω την ξεκάθαρη υποστήριξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Προσβλέπω στην επικύρωση μόλις το κοινοβούλιο συνέλθει εκ νέου». 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης