ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΈκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ τη Δευτέρα μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία

Έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ τη Δευτέρα μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία

Παγκόσμιος συναγερμός

Καζάνι που βράζει είναι η Μέση Ανατολή μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν χθες οι ΗΠΑ κατά του Ιράκ και της Συρίας ως αντίποινα κατά του Ιράν για τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών στην Ιορδανία.

Δεκάδες νεκροί σε Ιράκ και Συρία από αμερικανικά πλήγματα – Απειλές από Ιράν και οργή από Ρωσία

Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί είναι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα έπειτα από αίτημα της Ρωσίας για τους βομβαρδισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία και το Ιράκ.

Όπως ανακοίνωσαν αρκετές διπλωματικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν, η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 4 το μεσημέρι στη Νέα Υόρκη (23.00 ώρα Ελλάδας).

Την ώρα που η Μόσχα καταδικάζει δια στόματος του εκπροσώπου της στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι τις επιθέσεις αυτές και τις χαρακτηρίζει ως «απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια», ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν από την πλευρά του δήλωσε το Σάββατο ότι οι επιθέσεις συνιστούν «ένα ακόμη περιπετειώδες και στρατηγικό λάθος των Ηνωμένων Πολιτειών που θα οδηγήσει μόνο σε αύξηση της έντασης και της αστάθειας».

Δείτε επίσης:
Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης