Δεκάδες νεκροί σε Ιράκ και Συρία από αμερικανικά πλήγματα – Απειλές από Ιράν και οργή από Ρωσία

Έπληξαν περισσότερους από 85 στόχους των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC)

Must Read

Βαθαίνει η κρίση στην Μέση Ανατολἠ μετά και τις αμερικανικές επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους σε Συρία και Ιράκ. Ο φόβος κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην περιοχή ενισχύεται περαιτέρω από τις απειλές της Τεχεράνης αναφορικά με τα αντίποινα των ΗΠΑ για τον θάνατο 3 στρατιωτών στην Ιορδανία. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 40 νεκροί είναι ο απολογισμός από τις αεροπορικές επιδρομές που ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής.

Οι Αμερικανοί έπληξαν περισσότερους από 85 στόχους των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και πολιτοφυλακές που στηρίζει. Από τα πλήγματα σκοτώθηκαν 23 άτομα στην Συρία, οι οποίοι φρουρούσαν τις συγκεκριμένες τοποθεσίες. Δέκα φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντέιρ Έζορ και 13 στην επαρχία αλ Μαγιαντίν. Ο απολογισμός των νεκρών περιλαμβάνει και 9 Σύρους μαχητές και 6 Ιρακινούς, ενώ κανένας άμαχος δεν σκοτώθηκε.

Βίντεο από τις επιθέσεις

Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν περισσότερα από 125 πυρομαχικά ακριβείας για να πλήξουν 3 εγκαταστάσεις στο Ιράκ και 4 στην Συρία. Περιελάμβαναν κέντρα διοίκησης και ελέγχου, κτήρια αρχηγείων και εγκαταστάσεις πληροφοριών, αποθήκες πυραύλων και drones, σημεία εφοδιαστικής αλυσίδας και πυρομαχικών.

Βίντεο από τα αμερικανικά πλήγματα

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε το Σάββατο ότι οι επιθέσεις συνιστούν «ένα ακόμη περιπετειώδες και στρατηγικό λάθος των Ηνωμένων Πολιτειών που θα οδηγήσει μόνο σε αύξηση της έντασης και της αστάθειας».

Η Μόσχα καταδικάζει τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η χώρα της καταδικάζει τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράκ και την Συρία. Επισήμανε, δε, ότι αυτό που συμβαίνει πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Είναι προφανές πως τα αεροπορικά πλήγματα σχεδιάστηκαν επίτηδες ώστε να πυροδοτήσουν περαιτέρω την σύγκρουση. Εξαπολύοντας επιθέσεις, σχεδόν χωρίς παύση, σε εγκαταστάσεις φερόμενων ως φιλοϊρανικών οργανώσεων στο Ιράκ και την Συρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν σκόπιμα να οδηγήσουν τις μεγαλύτερες χώρες στην περιοχή στην σύγκρουση» ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Πηγή φωτό: Print Screen

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This