Έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ τη Δευτέρα μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία

Παγκόσμιος συναγερμός

Must Read

Καζάνι που βράζει είναι η Μέση Ανατολή μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν χθες οι ΗΠΑ κατά του Ιράκ και της Συρίας ως αντίποινα κατά του Ιράν για τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών στην Ιορδανία.

Δεκάδες νεκροί σε Ιράκ και Συρία από αμερικανικά πλήγματα – Απειλές από Ιράν και οργή από Ρωσία

Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί είναι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα έπειτα από αίτημα της Ρωσίας για τους βομβαρδισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία και το Ιράκ.

Όπως ανακοίνωσαν αρκετές διπλωματικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν, η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 4 το μεσημέρι στη Νέα Υόρκη (23.00 ώρα Ελλάδας).

Την ώρα που η Μόσχα καταδικάζει δια στόματος του εκπροσώπου της στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι τις επιθέσεις αυτές και τις χαρακτηρίζει ως «απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια», ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν από την πλευρά του δήλωσε το Σάββατο ότι οι επιθέσεις συνιστούν «ένα ακόμη περιπετειώδες και στρατηγικό λάθος των Ηνωμένων Πολιτειών που θα οδηγήσει μόνο σε αύξηση της έντασης και της αστάθειας».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This