Με αφετηρία τον Έβρο η Grecotel ταξιδεύει στις κουζίνες του κόσμου

Ανάδειξη της γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Grecotel Academy – Culinary 2024»

Στον ακριτικό Έβρο, η Grecotel πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Grecotel Academy – Culinary 2024» αναδεικνύοντας τον πλούτο του πρωτογενούς τομέα, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο του στην ποιότητα και τη δημιουργική εξέλιξη της γαστρονομίας. Η σύνδεση με την τοπική κοινωνία, η ενίσχυση των τοπικών παραγωγών και η διαρκής εξέλιξη των δεξιοτήτων του δυναμικού της, αποτελούν βασικούς πυλώνες του οράματος της Grecotel, που παρουσιάστηκε στην πράξη σε μια ξεχωριστή διοργάνωση που έλαβε μέρος στα ξενοδοχεία Astir & Egnatia στην Αλεξανδρούπολη. 

Τα ξενοδοχεία Astir & Egnatia στην Αλεξανδρούπολη.

Τα ξενοδοχεία βραβεύτηκαν το 2023 από τους αναγνώστες του κορυφαίου διεθνούς ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller, κατακτώντας υψηλή θέση στο top 10 των καλύτερων ξενοδοχείων της Ελλάδας. Το κοινό αναγνωρίζει την ποιότητα της φιλοξενίας, τις εξαιρετικές υπηρεσίες, την αυθεντικότητα και ζεστασιά των ανθρώπων του Έβρου.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Grecotel Academy – Culinary 2024», με επικεφαλής τους executive chef του Ομίλου  Σάκη Τζανέτο και Γιάννη Κουναλάκη, 70 chef, sous chef και μάγειρες επιμελήθηκαν περισσότερα από 200 πιάτα βασισμένα στις παραδοσιακές ελληνικές κουζίνες και παρουσιάστηκαν στην δεξίωση που οργανώθηκε με την λήξη της διοργάνωσης και τίμησαν με την παρουσία τους οι θρησκευτικές, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου.

Ο Executive Chef του Ομίλου, κ. Σάκης Τζανέτος.

Γεύσεις που αναδεικνύουν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε τόπου, δίνουν έμφαση στα προϊόντα των τοπικών παραγωγών και αντανακλούν την αξία που προσδίδει η Grecotel στην γαστρονομία ως βασικό παράγοντα της τουριστικής ανάπτυξης.

Ο Executive Chef του Ομίλου, κ. Γιάννης Κουναλάκης.

Πιστή στην φιλοσοφία του ιδρυτή της, Νίκου Δασκαλαντωνάκη, η Grecotel υπήρξε πρωτοπόρος στη σύνδεση των ξενοδοχείων με την τοπική παραγωγή παράγοντας μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων με καλλιέργειες σε κάθε ξενοδοχείο και προβάλλοντας εκλεκτά προϊόντα μέσα από μόνιμες συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Υλοποιώντας το όραμά του για τη σύνδεση του τουρισμού́ με τη βιολογική αγροτική́ παραγωγή́, ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης δημιούργησε την πρότυπη φάρμα Agreco στο Ρέθυμνο, όπου αναβιώνουν όλες οι παραδοσιακές τεχνικές της Κρήτης και προσφέρει την αυθεντική γευσιγνωσία της Κρητικής διατροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H ομάδα των chef, sous chef & μαγείρων που συμμετείχαν στο Grecotel Academy – Culinary 2024.

Η ανάδειξη του Έβρου ως γαστρονομικού προορισμού είναι μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου Grecotel, που με την παρουσία και την δράση για περισσότερα από 20 χρόνια έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Με τη σειρά του, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει τιμήσει τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη της πόλης για την έμπρακτη πολυετή προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Η Grecotel έρχεται για μια ακόμα φορά να ενισχύσει τις προσπάθειες των άξιων και παραγωγικών ανθρώπων του Έβρου, και να φωτίσει τις ικανότητες και τα προϊόντα τους.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, ο Yφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Κελέτσης, ο Βουλευτής Έβρου κ. Τάσος Δημοσχάκης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, και εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου της Αλεξανδρούπολης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

 
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διαψεύδουν τις πρόωρες εκλογές, αλλά προετοιμάζονται…

Μπορεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του να διαψεύδουν συνεχώς την πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, τα τεκταινόμενα...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τελευταία στιγμή απετράπη η συνάντηση του υπόδικου με τον Χατζηδάκη!

Ο Χιλετζάκης ήταν να παραστεί στη χθεσινή σύσκεψη στο γραφείο του Χατζηδάκη. Τους ενημέρωσε η οικονομική αστυνομία από προχθές ότι...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τον περιμέναν στη σύσκεψη αλλά δεν ήλθε…

Ένα προς ένα συμπληρώνονται τα κομμάτια του μυστηριώδους παζλ που αφορά στην απραξία του ΠΑΣΟΚ για τα μπλόκα και την...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου για τα καλσόν: Ταξική και όχι σεξιστική η αναφορά

Εξηγήσεις έδωσε στην Ολομέλεια της Bουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το σχόλιο της «σιγά μη σκίσετε κανένα καλσόν», το οποίο...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η αντιπολίτευση συμφωνεί με την κλιμάκωση;

Σε αμηχανία βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την άρνηση των αγροτών στον… κλάδο ελαίας Μητσοτάκη και την απόφασή τους να συνεχίσουν...
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση: Να συνεχίσει η Ελλάδα να στηρίζει την Ουκρανία;

Με δεδομένο ότι ορισμένες χώρες της Ε.Ε. μειώνουν ή επανεξετάζουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, ποια στάση θεωρείτε ότι...
ΕΛΛΑΔΑ

Σεμερτζίδου κατά Ζωής για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: «Την μετέτρεψε σε τσίρκο»

Κι όμως δεν είναι πλάκα. Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου μέσω των social media, κατηγορώντας την...
ΕΛΛΑΔΑ

Εορταστικό ωράριο: Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά αλλά κλειστά κρεοπωλεία

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων θα κινηθεί αύριο Κυριακή 14/12 η αγορά, καθώς, ένεκα της επίσημης έναρξης του εορταστικού ωραρίου, τα καταστήματα...
ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες δεν πάνε Μαξίμου αλλά στέλνουν λίστα με τα αιτήματά τους

Αποφασισμένοι για «αγώνα μέχρι τέλους» είναι οι αγρότες, όπως διεμήνυσαν σήμερα, Σάββατο 13/12, από τη Νίκαια της Λάρισας, βάζοντας ένα...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαβάστε επίσης