Με αφετηρία τον Έβρο η Grecotel ταξιδεύει στις κουζίνες του κόσμου

Ανάδειξη της γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Grecotel Academy – Culinary 2024»

Must Read

Στον ακριτικό Έβρο, η Grecotel πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Grecotel Academy – Culinary 2024» αναδεικνύοντας τον πλούτο του πρωτογενούς τομέα, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο του στην ποιότητα και τη δημιουργική εξέλιξη της γαστρονομίας. Η σύνδεση με την τοπική κοινωνία, η ενίσχυση των τοπικών παραγωγών και η διαρκής εξέλιξη των δεξιοτήτων του δυναμικού της, αποτελούν βασικούς πυλώνες του οράματος της Grecotel, που παρουσιάστηκε στην πράξη σε μια ξεχωριστή διοργάνωση που έλαβε μέρος στα ξενοδοχεία Astir & Egnatia στην Αλεξανδρούπολη. 

Τα ξενοδοχεία Astir & Egnatia στην Αλεξανδρούπολη.

Τα ξενοδοχεία βραβεύτηκαν το 2023 από τους αναγνώστες του κορυφαίου διεθνούς ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller, κατακτώντας υψηλή θέση στο top 10 των καλύτερων ξενοδοχείων της Ελλάδας. Το κοινό αναγνωρίζει την ποιότητα της φιλοξενίας, τις εξαιρετικές υπηρεσίες, την αυθεντικότητα και ζεστασιά των ανθρώπων του Έβρου.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Grecotel Academy – Culinary 2024», με επικεφαλής τους executive chef του Ομίλου  Σάκη Τζανέτο και Γιάννη Κουναλάκη, 70 chef, sous chef και μάγειρες επιμελήθηκαν περισσότερα από 200 πιάτα βασισμένα στις παραδοσιακές ελληνικές κουζίνες και παρουσιάστηκαν στην δεξίωση που οργανώθηκε με την λήξη της διοργάνωσης και τίμησαν με την παρουσία τους οι θρησκευτικές, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου.

Ο Executive Chef του Ομίλου, κ. Σάκης Τζανέτος.

Γεύσεις που αναδεικνύουν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε τόπου, δίνουν έμφαση στα προϊόντα των τοπικών παραγωγών και αντανακλούν την αξία που προσδίδει η Grecotel στην γαστρονομία ως βασικό παράγοντα της τουριστικής ανάπτυξης.

Ο Executive Chef του Ομίλου, κ. Γιάννης Κουναλάκης.

Πιστή στην φιλοσοφία του ιδρυτή της, Νίκου Δασκαλαντωνάκη, η Grecotel υπήρξε πρωτοπόρος στη σύνδεση των ξενοδοχείων με την τοπική παραγωγή παράγοντας μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων με καλλιέργειες σε κάθε ξενοδοχείο και προβάλλοντας εκλεκτά προϊόντα μέσα από μόνιμες συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Υλοποιώντας το όραμά του για τη σύνδεση του τουρισμού́ με τη βιολογική αγροτική́ παραγωγή́, ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης δημιούργησε την πρότυπη φάρμα Agreco στο Ρέθυμνο, όπου αναβιώνουν όλες οι παραδοσιακές τεχνικές της Κρήτης και προσφέρει την αυθεντική γευσιγνωσία της Κρητικής διατροφής.

H ομάδα των chef, sous chef & μαγείρων που συμμετείχαν στο Grecotel Academy – Culinary 2024.

Η ανάδειξη του Έβρου ως γαστρονομικού προορισμού είναι μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου Grecotel, που με την παρουσία και την δράση για περισσότερα από 20 χρόνια έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Με τη σειρά του, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει τιμήσει τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη της πόλης για την έμπρακτη πολυετή προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Η Grecotel έρχεται για μια ακόμα φορά να ενισχύσει τις προσπάθειες των άξιων και παραγωγικών ανθρώπων του Έβρου, και να φωτίσει τις ικανότητες και τα προϊόντα τους.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, ο Yφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Κελέτσης, ο Βουλευτής Έβρου κ. Τάσος Δημοσχάκης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, και εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου της Αλεξανδρούπολης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This