Ελπίδες δίνουν Βρετανοί επιστήμονες με φάρμακο που καταπολεμά το άσθμα

Must Read

Τις κλινικές δοκιμές με φάρμακο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει ασθενείς με χρόνιες παθήσεις στους πνεύμονες, είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν ερευνητές στη Βρετανία, εντείνοντας τις προσπάθειες εύρεσης θεραπείας για τον Covid-19.

Η ερευνητική ομάδα του University of Southampton, με επικεφαλής τον καθηγητή Πνευμονολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Tom Wilkinson, έχει επικεντρώσει τις έρευνές της στη φαρμακευτική ουσία με την κωδική ονομασία SNG001, η οποία έχει ως δραστική ουσία την ιντερφερόνη βήτα-1α και λαμβάνεται μέσω εισπνοών.

Ο Wilkinson εξήγησε στην «Daily Express» ότι πρόσφατες δοκιμές σε ασθενείς με χρόνια άσθμα, έδειξαν ότι το φάρμακο ενεργοποιεί την άμυνα του οργανισμού εναντίων των ιών και βελτιώνει τη λειτουργία των πνευμόνων. Επίσης, όταν το 2013 είχε ξεσπάσει επιδημία από αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS), το SNG001 απέδειξε στο εργαστήριο ότι μπορεί να προστατεύσει τα κύτταρα των πνευμόνων από τη μόλυνση από τον κορωνοϊό MERS-CoV, που προκαλεί το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Διαβάστε επίσης: Οι Βρετανοί «πήραν την κατάσταση στα χέρια τους» και έβαλαν πλαφόν αγορών από τα σούπερ μάρκετ (video)

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φάρμακο μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό εναντίον του νέου κορωνοϊού, που προσβάλει ιδιαίτερα τους πνεύμονες, ότι δηλαδή θα συντελέσει στην απομάκρυνση από τον οργανισμό του Covid-19. Γι’ αυτό από εβδομάδα θα ξεκινήσουν τις δοκιμές σε 100 ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Σαουθάμπτον και σε άλλα 10 νοσοκομεία της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This