Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Αρχική συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας για τη δεύτερη παρτίδα S-400

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο Ismail Demir, πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας,  έκανε δηλώσεις στο NTV σχετικά με το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.

Ο Τούρκος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι υπάρχει μια αρχική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες για την προμήθεια του δεύτερου συστήματος των S-400, ενώ πρόσθεσε ότι η επιδημία του κορονοϊού έφερε πολλές καθυστερήσεις και στην ενεργοποίηση της πρώτης παρτίδας.

«Ο κορονοϊός και τα μέτρα περιορισμού σε όλον τον πλανήτη, με τις απαγορεύσεις ταξιδιών κλπ. επηρέασε ορισμένες σχέσεις και ο ρυθμός εργασίας μειώθηκε. Αυτή η διαδικασία επηρέασε επίσης την ενεργοποίηση του συστήματος. Οι προετοιμασίες συνεχίζονται», είπε αρχικά.

Και συνέχισε για τη δεύτερη παρτίδα: «Έχουμε μια αρχική συμφωνία για την προμήθεια του δεύτερου συστήματος. Απαιτούνται τεχνικές μελέτες για μεταφορά τεχνολογίας, κοινές λεπτομέρειες παραγωγής και χάρτης πορείας. Ωστόσο, τα κέρδη μας είναι σημαντικά στη διαδικασία και όχι το αν το δεύτερο σύστημα θα παραδοθεί».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ