Σκηνοθέτησαν επεισόδιο με το Oruc Reis για να μας σύρουν σε συνεκμετάλλευση

Must Read

Ενώ η Ελλάδα αντέδρασε κατά τρόπο υποδειγματικό στις προκλήσεις της Άγκυρας να παραβιάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της, αποκαλύφθηκε πανηγυρικά η προσπάθεια της «διεθνούς κοινότητας» να ωθήσει τα πράγματα σε διάλογο εφ’ όλης της ύλης με τελικό στόχο την συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Μεσογείου.

Δείτε ακόμα: Τουρκικά κατασκοπευτικά παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο – 3 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά!

Και μέσω αυτής, της επαναφοράς του παραπαίοντος (οικονομικά) Ερντογάν στο άρμα της Δύσης

Δείτε ακόμα: Συντονισμός Μητσοτάκη-Αναστασιάδη για Τουρκία, την ώρα που γαλλικά μαχητικά πετούν πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ

Η χορογραφία της παράστασης άρχισε μετά την έξοδο του Oruc Reis, την σύγκληση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την δυναμική αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Δείτε ακόμα: Πρωτοφανές παραλήρημα Καιρίδη: Δεν υπάρχει παραβίαση από πλευράς της Τουρκίας!

Την σκυτάλη πήραν πρώτοι οι Γερμανοί. Το Βερολίνο, (όπως ακριβώς προ ημερών είχε πράξει η Ουάσιγκτον) ακόμη και μετά την πειρατική έξοδο του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, ακόμη και μετά την «επίσκεψή» του στην υφαλοκρηπίδα χώρας μέλους της ΕΕ, ακόμη και μετά τις πολεμοχαρείς δηλώσεις των Τούρκων Τσαβούσογλου και Ντονμέζ, ακόμη και μετά την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, επέμεινε να μιλά μέσω του εκπροσώπου της Μέρκελ, Στέφαν Ζάιμπερτ για «διαφιλονικούμενα ζητήματα του Δικαίου της Θάλασσας».

Αφήνοντας την κατάσταση στην περιοχή να κλιμακώνεται, με το τουρκικό ερευνητικό να πλέει 20 μίλια εντός της υφαλοκρηπίδας μας! Για τα μάτια του κόσμου κάλεσε την Τουρκία να αποχωρήσει.

Ακολούθησε το State Department χαρακτηρίζοντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την κυπριακή ΑΟΖ περιοχή «διεκδικουμένης δικαιοδοσίας» ζητώντας «συνεργασία» για τον διαμοιρασμό των πόρων. Και μάλωσε την Τουρκία για τα μάτια του κόσμου! Χαρακτήρισε την συμπεριφορά της «προκλητική» όχι παράνομη!

Δείτε ακόμα: Το έγκλημα της απεμπόλησης της συμμαχίας με τη Γαλλία, τώρα πληρώνεται

Την παράσταση έκλεισε ο ίδιος ο Ερντογάν, ο οποίος επαναλαμβάνοντας τις πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΕ Μπορέλ, ζήτησε διάλογο όλων των κρατών της Μεσογείου για συνεκμετάλλευση! Ήτοι να του παραχωρήσουν Ελλάς και Κύπρος τον πλούτο τους!

Έως αργά το βράδυ της Δευτέρας τα πράγματα ήταν τεταμένα καθώς πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού καλούσαν το ερευνητικό να αποχωρήσει από την κατά τους Αμερικανούς – Γερμανούς εταίρους μας «διαφιλονικούμενη περιοχή»! Η Τουρκία την ίδια στιγμή σε μιαν απροκάλυπτη εκδήλωση ανατολίτικης κουτοπονηρίας, τόσο με τις Navtex που έχει εκδώσει, όσο με δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσπαθούσε να εξαιρέσει την Αίγυπτο από την αντιπαλότητα, εστιάζοντας τα πυρά της κατά της Ελλάδος.

Το σκηνικό για την συνεκμετάλλευση έχει αρχίσει να διαμορφώνεται.

Δείτε ακόμα: «Φύγετε από την τουρκική ΑΟΖ» γρυλίζουν οι Τούρκοι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα – Τι απαντάει η ελληνική πλευρά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This