Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Τα ελληνικά μαχητικά θα «χτυπήσουν» από την Λιβύη μέχρι την Αμμόχωστο!

Δύο μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις με πρωταγωνιστή την Ελλάδα, που θα καλύψουν από την Λιβύη μέχρι την αμμόχωστο, αποδεικνύουν την στρατηγική σκέψη του αρχηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και το πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να παρέμβει με σκληρό χτύπημα κατά των τρομοκρατών, όπου χρειαστεί.

Πριν δύο ημέρες το newsbreak.gr αποκάλυπτε την ευθεία εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή, μετά την έλευση των μαχητικών από τα Εμιράτα στην Κρήτη καθώς και τουλάχιστον 100 αντρών.

Οι Έλληνες Ίκαροι, θα συντρίψουν τους ισλαμιστές τρομοκράτες στην Λιβύη

Πριν από λίγο λοιπόν ο Χρήστος Μαζανίτης στον Ενικό, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αποκαλύπτοντας την συντονισμένη διενέργεια δύο ασκήσεων με την πρωταγωνιστική συμμετοχή της Ελλάδας οι οποίες θα ξετυλιχθούν σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, καλύπτοντας – καθόλου συμπτωματικά – όλο το σκέλος που ο Ερντογάν ονειρεύεται να ανασυστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία.

Δύο αεροναυτικές ασκήσεις – μήνυμα στην Τουρκία

Η πρώτη άσκηση θα είναι μαζί μετά ΗΑΕ, αεροναυτική όπου θα συμμετέχει η πολεμική αεροπορία αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό. Η άσκηση αυτή έχει ξεκάθαρο στόχο. Την εμπλοκή στην Λιβύη, εάν οι ισλαμιστές τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία προχωρήσουν σε σφαγές κατά αμάχων και προσπαθήσουν να τορπιλίσουν τις ερχόμενες εκλογές.

Γράφαμε χαρακτηριστικά:

«Οι δυνάμεις του καλού λοιπόν αυτή τη φορά δεν πρόκειται να πιαστούν στον ύπνο. Ήδη στην Σούδα βρίσκονται μαχητικά αεροσκάφη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έτοιμα για δράση. Ο στρατηγός Φλώρος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους ομολόγους του σε Αίγυπτο, Εμιράτα αλλά και την Γαλλία. Η οποία επίσης διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη αυτή τη στιγμή στην Κρήτη. Αλλά και στην Κύπρο».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ενικός, μαχητικά και στρατιωτικοί από τα Εμιράτα θα μείνουν τουλάχιστον για δύο βδομάδες στην Κρήτη.

Η δεύτερη μεγάλη άσκηση ξεκινά σε δύο εικοσιτετράωρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Αυγούστου. Θα είναι τετραμερής στην οποία θα συμμετέχουν Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρος. Ήδη Γάλλοι έχει στείλει Ραφάλ τα οποία βρίσκονται σε κυπριακό έδαφος και θα συμμετέχουν στην άσκηση. Μία άσκηση η οποία δείχνει περίτρανα ότι η Κύπρος δεν είναι καθόλου μακριά!

Και ο συμβολισμός του πεδίου της άσκησης, από το Καστελόριζο μέχρι την Αμμόχωστο, είναι σαφές μήνυμα προς την Τουρκία. Ας τολμήσει!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ