Κυριακή 13/6/2021

Τουρκική NAVTEX: Σε απόσταση βολής από την ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis μέχρι τον Ιούνιο

Η Ελλάδα «διαστρεβλώνει την αλήθεια» λέει ο Ακάρ!

NAVTEX με ισχύ έξι μηνών και δέσμευση περιοχής από σήμερα, 22 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 21 Ιουνίου 2021, εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας για το Oruc Reis. Αν και αφορά καθαρά τουρκικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα, δεν είναι καθόλου βέβαια ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή δεν θα κάνει… ένα τσουπ και θα βρεθεί εντός ελληνικών υδάτων.

«Η Ελλάδα έχει εκδώσει 46 μηνύματα NAVTEX και 22 για εκπαίδευση σε τρεις μήνες. Χρησιμοποίησε μόνο δύο. Πρόκειται για συμπεριφορά αντίθετη με τις σχέσεις γειτονίας. Ο γείτονάς μας είναι αργός και απρόθυμος για συνομιλίες. Διαστρεβλώνει την αλήθεια», τόνισε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε μια ακόμα επίδειξη παραλογισμού.

Και πρόσθεσε: «Η Τουρκία επιδιώκει να επιλύσει διαφορές στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στο νησί της Κύπρου μέσω διαλόγου και σχέσεων καλής γειτονίας. Η Άγκυρα είναι αποφασιστική για την προστασία των δικαιωμάτων του τουρκικού λαού. Η Τουρκία δεν θέλει να παραβιάσει τα δικαιώματα οποιασδήποτε άλλης χώρας και κυβέρνηση της Αθήνας προσπάθησε να μετατρέψει τη διαφωνία της με την Άγκυρα σε σύγκρουση μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ