Ο δήμαρχος Καλύμνου είχε ζητήσει ενισχύσεις πριν το επεισόδιο στα Ίμια όμως το υπουργείο σφύριζε αδιάφορα

Προκαλούν οι Τούρκοι με ντροπιαστική ανάρτηση για το επεισόδιο!

Must Read

Ανησυχία προκάλεσε το θερμό επεισόδιο στα Ίμια ανήμερα των Θεοφανείων, όταν η τουρκική ακτοφυλακή εισέβαλε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, για να παρενοχλήσει Έλληνες ψαράδες.

Στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη του Λιμενικού τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωπα και συγκρούστηκαν κατά την διάρκεια ελιγμών με τα τουρκικά, με αποτέλεσμα το ελληνικό σκάφος να υποστεί ζημιά σε μια από τις μηχανές, ενώ το αριστερό του μπαλόνι έσπασε.

Πριν ακόμα υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ελληνική πλευρά, οι Τούρκοι έσπευσαν να κάνουν προκλητική προπαγάνδα. Η τουρκική ακτοφυλακή, με προκλητική ανακοίνωση κατηγορεί τα σκάφη του Λιμενικού ότι παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα και φυσικά καυχιέρται ότι κατάφερε να τα εκδιώξει!

Δείτε επίσης: Λιμενικό: «Δεχτήκαμε παρενόχληση από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής»

Η ανακοίνωση των Τούρκων

«Στις 06/01.2021στις 10:03 π.μ., πραγματοποιήθηκε παραβίαση των χωρικών υδάτων από δύο σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σωματος, στην περιοχή των βραχονησίδων Ίμια. Με την επέμβαση τεσσάρων ακταιωρών της τουρκικής ακτοφυλακής, απομακρύνθηκαν τα δύο ελληνικά σκάφη έξω από τα χωρικά μας ύδατα. Κατά τη διάρκεια των ελιγμών σημειώθηκε σύγκρουση ανάμεσα σε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής και του ελληνικού Λιμενικού Σώματος. Η Λιμενική Διοίκηση είναι καθήκον να διασφαλίζει την ασφάλεια των θαλασσών μας επτά μέρες την εβδομάδα και όλο το 24ωρο» ανέφεραν σε προκλητική ανακοίνωση.

Μάλιστα η φτηνή τουρκική προπαγάνδα αναρτήθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην επίσημη σελίδα της τουρκικής Ακτοφυλακής η οποία φωτογράφισε σκάφος του Λιμενικού και έκανε λόγο για «Ελληνικά σκάφη, που δεν γνωρίζουν σύνορα, και ωθούν συνεχώς τους παράτυπους μετανάστες πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα κατά την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αυτή τη φορά, εκδιωχθήκαν από τα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Ο δήμαρχος είχε ζητήσει μόνιμα σκάφη στην περιοχή αλλά δεν εισακούστηκε

Ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, από πλευράς του κάνει λόγο για αναμενόμενο επειδόσιο αφού οι Τούρκοι παρενοχλούν διαρκώς Έλληνες ψαράδες:

«Ήταν αναμενόμενο αυτό που συνέβη χθες, δεδομένου ότι πηγαίνουν οι Καλύμνιοι ψαράδες στην περιοχή των Ιμίων για να ψαρέψουν… Είναι η περίοδος που υπάρχει πολλή τσιπούρα και πήγαν χθες πέντε αλιευτικά. Όταν είδαν οι Τούρκοι να ψαρεύουν τα ελληνικά σκάφη, εισέβαλαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, και τρία σκάφη της τούρκικης ακτοφυλακής προσπαθούσαν να κόψουν τις σημαδούρες. Οι Έλληνες ψαράδες ζήτησαν βοήθεια από τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής ήρθαν εκεί και άρχισαν οι ναυμαχίες. Υπήρξε ένα ‘τζαρτζάρισμα’ μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και του ελληνικού ταχύπλοου, που προκάλεσε ζημιές στο δικό μας σκάφος» δήλωσε ο δήμαρχος.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση ωστόσο είναι ότι το υπουργείο Ναυτιλίας δεν έχει εισακούσει τις εκκλήσεις του για μόνιμα σκάφη του Λιμενικού στην περιοχή: «Το πρόβλημα για μένα είναι ότι δεν πρέπει να καλούνται τα ελληνικά σκάφη, πρέπει να βρίσκονται μόνιμα στην περιοχή. Εδώ και μέρες ζήτησα από τους αρμοδίους, τον υπουργό Ναυτιλίας και τον αρχηγό λιμενικού συγκεκριμένα, να υπάρχει μόνιμη παρουσία για να αποφευχθεί ένα επεισόδιο» δήλωσε στον Σκάι ο δήμαρχος Καλύμνου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This