Τούρκος αντιναύαρχος: «Η Ελλάδα μπορεί να χάσει την κυριαρχία της σε 21 νησιά που έχει εξοπλίσει»

«Τα κύρια προβλήματα δεν προέρχονται από την Τουρκία, αλλά από την Ελλάδα», λέει απόστρατος αντιναύαρχος.

Must Read

Ο απόστρατος αντιναύαρχος Καν Ερένογλου πρόσθεσε τον δικό του παραλογισμό σε αυτόν της Άγκυρας και μίλησε για τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα για 21 από αυτά: «Η Ελλάδα μπορεί να χάσει την κυριαρχία της στα νησιά που έχει οπλίσει. Πρέπει να θέτουμε συχνά αυτό το ζήτημα στα Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ».

Τα 21 από τα 23 νησιά που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τις Συνθήκες της Λωζάνης και του Παρισιού, αν και ήταν σε αποστρατικοποιημένη κατάσταση, εξοπλίστηκαν και μεταφέρθηκαν εκεί και στρατιώτες, αναφέρει το penceretv.com.

Ο Ερένογλου, ο οποίος συμμετείχε σε επτά συναντήσεις με την Αθήνα, υποστήριξε ότι υπήρχαν «προβλήματα που προέρχονται από την Ελλάδα στο Αιγαίο και όχι «ελληνοτουρκικό πρόβλημα».

Σχετικά με τις αξιώσεις της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών, η Ελλάδα απαντά, σύμφωνα με το τουρκικό ΜΜΕ: «Έχουμε το δικαίωμα να εξοπλίσουμε τα νησιά και να γάλουμε στρατιώτες. Το μόνο ζήτημα που θα συζητήσουμε με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα. Εκτός από αυτό, δεν συζητάμε τίποτα άλλο».

Σύμφωνα με τον Ερένογλου «ο μόνος εχθρός για την Ελλάδα είναι η Τουρκία» και πρόσθεσε στην εφημερίδα Sözcü:

«Ο εξοπλισμός των νησιών και η απομάκρυνση των στρατιωτών είναι παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών. Υπάρχει επίσης μια δήλωση από τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας ότι όλα τα είδη μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών μέτρων, πρέπει να ληφθούν εάν τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας αυξηθούν πάνω από 6 ναυτικά μίλια. Τα νησιά και τα νησάκια δεν έχουν υφαλοκρηπίδα αν δεν τηρούνται οι συμφωνίες. Παραβιάζοντας το νόμο, η Ελλάδα χάνει επίσης την κυριαρχία της σε αυτά τα νησιά. Η Ελλάδα θέλει αυτό το ζήτημα να αποκλειστεί από τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ). Ισχυρίζεται ότι το μόνο θέμα που πρέπει να πάει στο ICJ είναι η υφαλοκρηπίδα».

Και δεν σταμάτησε εκεί ο Τούρκος απόστρατος αντιναύαρχος: «Δεν υπήρξαν αποτελέσματα από τις συναντήσεις για τα Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, που ξεκίνησαν το 1998. Τα κύρια προβλήματα δεν προέρχονται από την Τουρκία, αλλά από την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This