Με την αλλαγή του χρόνου έρχονται τα πρώτα έξι Rafale στην Ελλάδα

Τον Ιανουάριο στη Βουλή και η σύμβαση για τις φρεγάτες Belharra

Must Read

Εθιμοτυπική συνάντηση είχε τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου για ανταλλαγή ευχών με διαπιστευμένους συντάκτες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Και ενημέρωσε ότι με την αλλαγή του χρόνου και εάν δεν υπάρξει ανατροπή στο ισχύον χρονοδιάγραμμα, στη Βουλή θα κατατεθεί η σύμβαση για την πρόσκτηση των τριών φρεγατών Belharra. Μάλιστα μέσα στον Ιανουάριο θα φτάσουν στην Ελλάδα και τα πρώτα έξι Rafale, πιθανότατα στις 19 του μήνα.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για τις τρεις φρεγάτες το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητά την εμπλοκή ελληνικών εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας στη διαδικασία ναυπήγησης. Και συνέχισε λέγοντας ότι οι Γάλλοι μας προσφέρουν τα δύο πλοία «πολύ γρήγορα», δηλαδή το 2025.

Σύμφωνα με όσα δήλωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα διατεθούν 5 δις ευρώ για το Πολεμικό Ναυτικό (με τα περίπου 3 δις να αφορούν τη σύμβαση για την πρόσκτηση των φρεγατών Belharra). Περίπου 1,5 δις ευρώ θα δοθεί για την απόκτηση τεσσάρων κορβετών και περίπου μισό δις ευρώ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ.

Όσον αφορά στα αεροσκάφη C-130 τόνισε ότι το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει φέρει πρόταση από το Ισραήλ. Η οποία περιλαμβάνει τη συντήρηση τριών εξ αυτών και η οποία εξετάζεται.

Αναφέρθηκε και στις σχέσεις με τις ΗΠΑ λέγοντας ότι το υπουργείο συνεχίζει να κινείται στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της συνεργασίας. Και ανέφερε ότι πιθανότατα τον Φεβρουάριο αναμένεται επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο. Συνάντηση όμως θα έχει και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Αμερικανό ομόλογο του. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Το κλίμα είναι παρά πολύ καλό στις σχέσεις των δυο χωρών και οφείλουμε να το εκμεταλλευθούμε αυτό».

Αναφορά έκανε και στις σχέσεις με την Τουρκία, δηλώνοντας ότι οι διερευνητικές επαφές θα συνεχιστούν. Και η επόμενη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο του 2022.

Το μόνο που μένει είναι να κανονίσουν καμιά συνάντηση για την… 25η Μαρτίου!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This