9-8-2020

Πλήρης απόρριψη του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης από την Αίγυπτο

Πλήρως απορρίπτουν, όπως αναφέρουν ρητά και κατηγορηματικά, το μνημόνιο της Τουρκίας με τη Λιβύη τόσο ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών όσο και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αιγύπτου, Άλι Άμπντελ Άαλ.

Χθες το βράδυ, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Σάμεχ Ελ-Σούκρι, είχε επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, που τον κάλεσε στο τηλέφωνο.

Την ίδια ώρα, τα μνημόνια μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης καταδικάζονται και από τον πρόεδρο της αιγυπτιακής Βουλής, Άλι Άμπντελ Άααλ, και μέλη του Σώματος.

Δείτε επίσης: Συνεδριάζει το μεσημέρι το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

«Η Αίγυπτος απορρίπτει τελείως τη συμφωνία μεταξύ του Αλ Σάρατζ της Λιβύης και της Τουρκίας», τονίζει ο πρόεδρος της Αιγυπτιακής Βουλής και προσθέτει: «Η Αίγυπτος δεν θα παραμείνει αδρανής, σε περίπτωση που οποιαδήποτε ξένη χώρα θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τα δυτικά σύνορά της με τη Λιβύη. Σε όσους μπορεί να πιστεύουν ότι μπορούν να βλάψουν από αέρος, εδάφους ή θαλάσσης τα σύνορα της Αιγύπτου, ποτέ δεν θα τους επιτραπεί να το πράξουν».

«Η Αίγυπτος είναι έντονα αλληλέγγυα με το εθνικό κοινοβούλιο της Λιβύης υπό την ηγεσία του Αγκουίλα Σαλέχ Εϊσά. Υποστηρίζουμε επίσης σταθερά τον στρατό της Λιβύης που σήμερα διεξάγει μια άγρια μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Λιβύη», καταλήγει ο Άμπντελ Άαλ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ