Παρασκευή 18/6/2021

Συνεχίζει τις βλακείες ο Τσαβούσογλου: «Η μειονότητα της Θράκης ήταν, είναι και θα παραμείνει τουρκική»

Σταθερά συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας η Τουρκία, με τον υπουργό Εξωτερικών της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να ξαναχτυπάει απαντώντας στις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου περί ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επισκεφτεί προ ενός μήνα το Διδυμότειχο και είχε στείλει σαφές μήνυμα στην Άγκυρα πως, με βάση τη διάκριση που είχε θεσπίσει η συνθήκη της Λωζάνης, η μειονότητα της Θράκης είναι θρησκευτικής και όχι εθνικής μορφής.

«Ό,τι και να λέγεται από οποιαδήποτε πλευρά μια είναι η αλήθεια κατά το διεθνείς δίκαιο και αυτή η αλήθεια είναι αδύνατον να παραγραφεί με οποιονδήποτε τρόπο. Η αλήθεια είναι πως, κατά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η Μουσουλμανική Μειονότητα, η οποία ζει στη Θράκη, είναι θρησκευτική μειονότητα· δεν είναι εθνική μειονότητα με κανέναν τρόπο», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Σε καθυστερημένη απάντησή του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε τα λεγόμενα του Παυλόπουλου, αμφισβητώντας, μάλιστα, τη δημοκρατικότητα της χώρας μας.

«Ο Πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας αποκάλεσε ξανά τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ό,τι κι αν λέτε η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι τουρκική εδώ και αιώνες και τουρκική θα παραμείνει», ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα του Τσαβούσογλου στο Twitter.

Δείτε επίσης: Παρίσι και Λευκωσία «χέρι-χέρι» με τρίτη κοινή άσκηση στην κυπριακή ΑΟΖ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ