Κακομαθημένο χαρακτηρίζει τον Δένδια ο Τσαβούσογλου!

Must Read

Λίγα 24ωρα πριν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ταξιδέψει στην Κύπρο, και λίγες ώρες μετά την ηχηρή απάντηση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στις τουρκικές προκλήσεις, η Άγκυρα συνεχίζει να ζητάει τα ρέστα. Απαντώντας το τουρκικό ΥΠΕΞ, αναφέρει ότι: «Ο τίτλος «κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης» ανήκει στην Ελλάδα», και επιτίθεται στην ΕΕ εν όψει μάλιστα των κυρώσεων που σκοπεύει να επιβάλλει στην Άγκυρα.

Επίσης ισχυρίζεται ότι το Γιαβούζ θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις, ανοικτά της ανατολικής Κύπρου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Το άτακτο παιδί της Ευρώπης είναι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και έχει παρασύρει μαζί με την Ελλάδα την Ανατολική Μεσόγειο σε αποσταθεροποίηση επί χρόνια. Το γεγονός ότι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση είναι μέλος της ΕΕ εκπροσωπώντας ολόκληρο το νησί κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, δεν της δίνει το δικαίωμα να σφετερίζεται τα νόμιμα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο, το τουρκικό ΥΠΕΞ, καταλήγει:«Απορρίπτουμε τις δηλώσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και Ευρωπαίων αξιωματούχων, που αποκαλούν τη χώρα μας παράνομη… Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επίσης μετατραπεί σε παράγοντα της παρανομίας ως συνεργάτες σ’ αυτό το παιχνίδι που παίζεται από τους Έλληνες κατά παράβαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων που είναι εξίσου ιδιοκτήτες του νησιού».

Απειλεί και ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν

Οι αντιδράσεις από την Τουρκία -μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με την οποία η Ελλάδα καλεί την Τουρκία να μην υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο- συνεχίστηκαν:

«Αν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ξεκίνησε με αυτό το ύφος, τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, υποστηρίζοντας ότι το ύφος των δηλώσεων του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών δεν αρμόζει με το ύφος ενός κρατικού αξιωματούχου.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ δήλωσε συγκεκριμένα ότι «το ύφος με το οποίο μίλησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ απέχει πολύ από το ύφος που αρμόζει σε ένα κρατικό αξιωματούχο». «Η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη. Κανέναν δεν βλάπτει η φιλία της Τουρκίας, όλοι επωφελούνται, αλλά ο Έλληνας ΥΠΕΞ ξεκίνησε με αυτό το ύφος και αυτό είναι πολύ λυπηρό», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This