Τον σιγοντάρουν;

Must Read

Στον διεθνή Τύπο αναφέρονται περισσότερες της μίας αιτίες για τις οποίες η Δύση συμπεριφέρεται φιλικά στην Τουρκία: ότι θέλει να την κρατά ως ανάχωμα απέναντι στη Ρωσία, μέχρι και ότι τη διαμορφώνουν βαθμηδόν οι ΗΠΑ σε μεσογειακό χωροφύλακα έως τις παρυφές της Ιβηρικής Χερσονήσου, ακολουθώντας την πολιτική του σημερινού προέδρου Τραμπ, επειδή αυτός θέλει (τάχα!) να «επιστρέψει η Αμερική στα του οίκου της»!

  • Από τον Δημήτρη Σέργιο

Όταν, όμως, περίπου προ εικοσαετίας, είχε ξεσηκωθεί το στρατιωτικό και δικαστικό κατεστημένο της κοσμικής Τουρκίας εναντίον του τότε πρωθυπουργού Ν. Ερμπακάν, οδηγώντας τον ίδιο και τα στελέχη του σε πολιτική εξαφάνιση επειδή προωθούσαν τον ισλαμοοθωμανισμό, κανείς δυτικός δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ελάχιστα χρόνια μετά ο ισλαμοοθωμανισμός θα στέριωνε διά του Τ. Ερντογάν, με ένα τόσο ανοιχτό σιγοντάρισμα μεγάλων «δημοκρατικών δυνάμεων» της Δύσεως (Αμερική, Ρωσία, γερμανοκρατούμενη Ευρώπη), ώστε η Τουρκία:

α) Να φθάνει σήμερα να αξιώνει με ωμούς εκβιασμούς δισεκατομμύρια από την αστεία «Ευρωπαϊκή Ένωση», τάχα για να «προστατεύει ανθρωπιστικώς» μετανάστες από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, στην πραγματικότητα όμως για να τους ωθεί ο Ερντογάν βιαίως στις ευρωπαϊκές χώρες, κατηγορώντας την Ελλάδα ως «απάνθρωπη» που «δεν τους δέχεται»!

β) Να φθάνει να εγκαλεί τους Ευρωπαίους για… θρησκευτική μισαλλοδοξία(!), ενισχύοντας ηθικά (και μέσω λαθρεμπορίου πετρελαίου…) μαχαιροβγάλτες τζιχαντιστές μέχρι και σε φρικτά εγκλήματά τους κατά ανύποπτων Ευρωπαίων, όπως οι φόνοι κατά δεκάδων πεζών κάτω από ρόδες φορτηγού στη Νίκαια την ημέρα της εθνικής εορτής των Γάλλων ή νεαρών σε συναυλίες θεάτρων, όπως στο Παρίσι, ή δεκάδες αποκεφαλισμοί κατά Κοπτών χριστιανών στην Αίγυπτο ή δουλεμπόρια δωδεκάχρονων κοριτσιών από τη Νιγηρία κ.λπ., κ.λπ…

γ) Να ενισχύει εντέχνως τζιχαντιστές στη Συρία και τη Λιβύη, απαιτώντας στη δεύτερη και ίδρυση τουρκικών στρατιωτικών βάσεων, καθώς και άμεση συμμετοχή της Τουρκίας στην εκμετάλλευση του λιβυκού ορυκτού πλούτου.

δ) Να ομιλεί επισήμως διά του Ερντογάν περί… «Ορκων του Οθωμανικού Έθνους» (Misak-I Milli), δοθέντων στο τελευταίο Κοινοβούλιο των Οθωμανών (1920), σύμφωνα με τους οποίους αυτός (Ερντογάν) έχει σήμερα… ανειλημμένη υποχρέωση (!) να κάνει οτιδήποτε για να επιστρέψει η Τουρκία στα εδάφη που ήλεγχε επί οθωμανικού καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένων του Ιράκ, της Συρίας, της Θράκης, της Κύπρου, της νησιωτικής Ελλάδος κ.λπ., κ.λπ.

ε) Να μετατρέπει από 10/7/20 τον Καθεδρικό Ναό της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, δηλαδή την Αγία Σοφία Κων/πόλεως, σε τζαμί, ενώ ο Ερντογάν έχει ωσαύτως μετατρέψει σε τζαμιά: στις 6/11/2011 τον Ι. Ναό της Αγ. Σοφίας στη Νίκαια της Βιθυνίας, στις 20/6/2013 τον Ι. Ναό της Αγ. Σοφίας στην Τραπεζούντα και στις 23/4/2015 τον Ι. Ναό της Αγ. Σοφίας στην Αδριανούπολη ! (βλ. σχετ. άρθρο καθηγ. Παν/μίου Θράκης Ι. Κτιστάκη σε «Καθημερινή», φύλλο 12/7/2020, σ. 8.). Και όλα αυτά, υπό τα χαδιάρικα νεύματα Τραμπ, Μέρκελ, Πούτιν και της κομπανίας της «Ευρωένωσης» (πλην, ίσως, της Γαλλίας, αλλά να δούμε κι αυτή για πόσο ακόμη θα αντέξει…).

Γιατί αυτό το σιγοντάρισμα στους Τούρκους; Τι ρόλο παίζει στις εξελίξεις αυτές ο σημερινός πρόεδρος της Αμερικής; Μάθατε το παλαβό δόγμα του εδώ πρεσβευτή των ΗΠΑ, Πάιατ, «στηρίζουμε την Τουρκία για να μην επωφελείται ο Πούτιν»(!), λες και δεν ξέρει ο κόσμος ότι ταυτόχρονα ο Πούτιν ετοιμάζει με τον Ερντογάν μέχρι πυρηνικά εργοστάσια στα παράλια της Μεσογείου και του Ευξείνου! Με τις υγείες μας, αδέρφια!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε μπλόκο σε συγκεντρώσεις οπαδών ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι και για λόγους ασφαλείας

More Articles Like This