Face controls στους τουρίστες

Must Read

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ο Γιώργος Χαρβαλιάς είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, εξειδικευμένος σε θέματα γεωστρατηγικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Στενοχωρήθηκε ο πρωθυπουργός όταν κάποιοι δημοσιογράφοι (ξένοι βεβαίως…) αποκάλυψαν ότι η Μέρκελ τον κατσάδιασε αγρίως επειδή η Ελλάδα εξακολουθεί να δέχεται εμβολιασμένους Ρώσους τουρίστες. Και απέδωσε τις ανταποκρίσεις αυτές από την πρόσφατη σύνοδο κορυφής σε «υπερβολές» των ξένων ΜΜΕ, που ασφαλώς δεν έχουν τη διακριτικότητα των ελληνικών…

  • Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Προτού συμπληρωθεί ένα 24ωρο, βεβαίως, ο Κυριάκος «συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις». Στο εξής οι Ρώσοι, ως τουρίστες δεύτερης κατηγορίας, θα υποχρεώνονται, έστω και εμβολιασμένοι, να προσκομίζουν πρόσφατο αποτέλεσμα τεστ μοριακού ελέγχου και θα υποβάλλονται σε rapid test μόλις πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος. Ενα απίθανο καψώνι δηλαδή, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στη συρρίκνωση του τουριστικού ρεύματος από τη συγκεκριμένη χώρα.

Είναι πασιφανές ότι το γελοίο αυτό «μέτρο» που έτρεξε να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση, με εντολή Βερολίνου, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας. Πρόκειται για «αντίποινο» καθαρά πολιτικού χαρακτήρα, αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας πρόκειται και για πράξη που στρέφεται ευθέως ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, υπαγορευόμενη από ξένα κέντρα.

Τα πράγματα είναι απλά. Δεν συντρέχει κανένας απολύτως υγειονομικός λόγος για να επιβληθεί διακριτική μεταχείριση εις βάρος των Ρώσων (και μόνον αυτών!). Ο ισχυρισμός ότι το εμβόλιο Sputnik δεν έχει λάβει ακόμη ευρωπαϊκή έγκριση (σ.σ.: και δεν θα λάβει τουλάχιστον ως το τέλος της τουριστικής σεζόν…) είναι έωλος, από τη στιγμή που τουλάχιστον δύο χώρες της Ε.Ε. (Ουγγαρία, Σλοβακία) κάνουν ήδη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου και τουλάχιστον άλλες τρεις βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτησή του.

Αν πραγματικά ανησυχούσε η Μέρκελ για τη δημόσια υγεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα έβγαζε φιρμάνι και για τους Ούγγρους που στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι εμβολιασμένοι με «μη εγκεκριμένα» ρωσικά και κινεζικά σκευάσματα, τα οποία φαίνεται να λειτουργούν μια χαρά, αν κρίνουμε από τις επιδόσεις της συγκεκριμένης χώρας. Ανάλογος περιορισμός θα έπρεπε να επιβληθεί και στους Σέρβους τουρίστες, αλλά δεν είδα κάτι αντίστοιχο για αυτούς, εκτός κι αν ο Θεοχάρης, ως ορκισμένος τελάλης της TUI, βροντοφωνάζει τα «απαγορευτικά» για τους Ρώσους και σιγοψιθυρίζει τις προβλέψεις για τους υπολοίπους. Λοιπόν, για να συνεννοούμαστε: Η επίκληση υγειονομικών λόγων για τα γυμνάσια στους Ρώσους είναι γελοία.

Ο ίδιος ο επικεφαλής της ανώτατης επιδημιολογικής αρχής των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι έχει ομολογήσει ότι το Sputnik «είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο». Ο μόνος λόγος που καθυστερεί η έγκριση είναι για να μη χάσει την πρωτοκαθεδρία στις παραγγελίες η τουρκογερμανική εταιρία που συνεργάζεται με την Pfizer και έχει αναλάβει την εμπορική διανομή στην Ευρώπη.

Ακόμη και με αφορμή τον τουρισμό, λοιπόν, οι Γερμανοί κάνουν πολιτικό καψώνι στις πλάτες άλλων. Τώρα θέλουν να κάνουν το ίδιο και στους Βρετανούς. Να τιμωρήσουν τον Μπόρις Τζόνσον για την αναίμακτη έξοδο και τις πολύ ανώτερες επιδόσεις της χώρας του στη διαδικασία του εμβολιασμού. Μόνο που εκεί το εμβόλιο είναι «εγκεκριμένο». Οπότε βρέθηκε άλλο καλαμπούρι. Να κλείσουμε τα σύνορα στους Βρετανούς τουρίστες γιατί διασπείρουν τη μετάλλαξη Δέλτα! Και μεθαύριο σε οποιονδήποτε άλλο δεν μας αρέσει γιατί δεν θα φοράει…τσιπάκι made in Germany.

Είναι πραγματικά αβάσταχτος αυτός ο σύγχρονος γερμανικός ηγεμονισμός. Και προκαλεί κατάπληξη η ευπειθής συμμόρφωση ορισμένων κυβερνήσεων, όπως η δική μας. Στην προκειμένη περίπτωση λες και ο υπουργός Τουρισμού είναι υπάλληλος γερμανικών κρατικών Αρχών. Ας μας πει όμως ο «υπάλληλος» Θεοχάρης, που διαλαλεί τα «ρεκόρ αφίξεων», χωρίς να προσδιορίζει τα αντίστοιχα έσοδα: Πόσα ξοδεύει κατά μέσο όρο ο Ρώσος και πόσα ο Γερμανός στη διάρκεια των διακοπών τους; Αν τολμάει, ας δώσει τα στοιχεία. Και μετά ας μας εξηγήσει την απόφαση να κλείσει την πόρτα στους Ρώσους και μεθαύριο στους Βρετανούς. Τίνος συμφέροντα εξυπηρετεί; Του ελληνικού τουρισμού; Της δημόσιας υγείας; Η μήπως της τιμωρητικής αντίληψης των κομπλεξικών Γερμανών που θέλουν να βγάλουν το άχτι τους;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απόκοσμες εικόνες από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία: Εκκενώθηκαν περιοχές!

Κόκκινη στήλη λάβας σε ύψος 3 χλμ! Έκλεισαν το αεροδρόμιο, απομακρύνονται 11.000 κάτοικοι από την περιοχή

More Articles Like This