Στο καλό και να μην μας γράφεις!

Must Read

Το Βερολίνο το ‘χει τούμπανο ότι δεν μας πάνε οι Γερμανοί –με πρώτη απ’ όλους τη Μέρκελ- κι εμείς κρυφό καμάρι.

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της μνημονιακής περιπέτειας σχηματίστηκε στην Ελλάδα η αυτονόητη εντύπωση ότι η δύναμη στο χέρι που σφίγγει το λαιμό της χώρας και του λαού είναι… γερμανική. Αυτή η εντύπωση δεν καλλιεργήθηκε τυχαία. Βασίστηκε πάνω στις στάχτες και τα πτώματα που άφησαν στο πέρασμά τους οι Γερμανοί από τη Ελλάδα στην Κατοχή αλλά και σε μια σειρά από δυσάρεστες εμπειρίες που είχε ο Ελληνισμός όποτε ερχόταν σε επαφή με τους συγγενείς του Αλάριχου.

Αυτή η εντύπωση περί της εκδικητικής στάσης των Γερμανών προς τους Έλληνες ενισχύθηκε κι από όσα τερατώδη έγραφε εναντίον μας η κίτρινη φυλλάδα Bild, από το άθλιο εξώφυλλο του περιοδικού Focus, με την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει την γνωστή χειρονομία και τον τίτλο που μιλούσε για «απατεώνες στην ευρωπαϊκή οικογένεια» (και με τη λέξη «απατεώνες» δαχτυλόδειχναν εμάς), από τις σαρκαστικές και κυνικές δηλώσεις του Σόιμπλε και –πάνω απ΄ όλους και όλα- τις εξωφρενικές απαιτήσεις των Γερμανών σε βάρος μας.
Το είπε κι η Μέρκελ πρόσφατα σε συνέντευξή της όταν αναφέρθηκε στη δυσκολότερη στιγμή της θητείας της: «όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους πολίτες στην Ελλάδα». Ωστόσο, το προφανές είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό στην Ελλάδα. Μερικοί αλαμανίζοντες ψιττακοί (άλλοι με το αζημίωτο και άλλοι λόγω αθεράπευτης ευήθειας και νεοφιλελέ συρμού) τα έριχναν όλα στους Έλληνες και δεν έπαυαν να παρουσιάζουν την απελθούσα Μέρκελ σαν τον «καλό» δεσμοφύλακα – σε αντιδιαστολή με τον κακό Σόιμπλε.

Κι όμως, η Μέρκελ ήταν αυτό που νομίζαμε όλοι. Μια πατενταρισμένη ανθελληνίδα, που πέρα από τα συμφέροντα της χώρας της εκτόνωνε (ένας Θεός ξέρει ποια) απωθημένα εναντίον του λαού μας.

Κι αν δεν επιμένουμε να μην εμπιστευόμαστε όσα είδαμε και βιώσαμε επί τόσα χρόνια ας δώσουμε βάση σε όσα αποκάλυψε ένας άνθρωπος που δεν φημίζεται για την οξύτητα των διατυπώσεών του. Ο τέως Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε συνέντευξη στην ελληνική υπηρεσία του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik. Μιλώντας για την Α. Μέρκελ και την σχέση της με την Ελλάδα και τους Έλληνες είπε: «Η Μέρκελ, δεν έτρεφε αισθήματα συμπάθειας όχι τόσο για την Ελλάδα όσο για τους Έλληνες».

Όπως έγραψε το Sputnik ο κ. Αβραμόπουλος έκανε αυτή την αναφορά «μεταφέροντας στιχομυθία που είχε μαζί της το 2018 σε πολύ κλειστό δείπνο οκτώ ατόμων στην Καγκελαρία, προς τιμήν του καλού του φίλου Τόμας ντι Μεζιέρ, παρουσία και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. ‘Την ρώτησα για την Ελλάδα’ θυμάται ο τέως Επίτροπος σήμερα. ‘Και εκείνη μου απάντησε κοφτά: ‘’Τα δύσκολα πέρασαν για την Ευρώπη (είχε υπογράφει το τέταρτο μνημόνιο), η Ελλάδα δεν μας ενδιαφέρει πλέον”».

Τελικά, αυτό που νομίζαμε αυτό ήταν η κ. Μέρκελ. Στο καλό και να μην μας γράφει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο – Εγκαλείται για καθυστερήσεις πληρωμών σε προμηθευτές νοσοκομείων

Η Κομισιόν παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αυτήν την φορά αναφορικά με πλημμελή εφαρμογή της νομοθεσίας...

More Articles Like This