Η βράβευση Μπουρλά

Must Read

Με ιδιαίτερη χαρά διάβασα την είδηση ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, σε εορταστική τελετή που έλαβε μέρος στο Προεδρικό Μέγαρο, βράβευσε με την ανώτερη διάκριση του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Σωτήρος τον Μακεδόνα διδάκτορα Αλβέρτο Μπουρλά για τον διαρκή αγώνα του ως διευθύνοντος συμβούλου της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer εναντίον της καταστροφικής πανδημίας που βιώνουμε λόγω του κορονοϊού.

Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Για να καταλάβουμε λίγο τα μεγέθη και την ιστορία του αγώνα που έκανε ο κ. Μπουρλά θα κάνω μια μικρή αναδρομή. Καταρχάς η Pfizer είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες βιοτεχνολογίας και φαρμακευτικής στον πλανήτη, με κεφαλαιοποίηση αξίας περίπου 310 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που την κάνει να ανήκει στις 30 μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως.

Ο κ. Μπουρλά, απόγονος Ελλήνων Ιουδαίων της Θεσσαλονίκης που επιβίωσαν της φρίκης του Ολοκαυτώματος, μεγάλωσε και σπούδασε στη συμπρωτεύουσα, και έλαβε από εκεί το διδακτορικό του δίπλωμα. Μαχητής και εργατικός από νεαρή ηλικία, εξελίχθηκε γοργά στον χώρο της φαρμακευτικής και, όπως το αντιλαμβάνομαι προσωπικά, ήταν θέλημα Θεού να αναλάβει τη διοίκηση της Pfizer το 2019, μόλις ένα έτος πριν ξεσπάσει η θανατηφόρα και άκρως μεταδοτική πανδημία που μας βασανίζει όλους μέχρι σήμερα. Ο κ. Μπουρλά πολύ γρήγορα αντιλήφθηκε τον τεράστιο κίνδυνο για την ανθρωπότητα που αποτελούσε ο Covid και δρομολόγησε σχεδόν όλους τους πόρους της τεράστιας εταιρίας που διοικούσε προς την ταχύτατη ανεύρεση εμβολίου.

Με προσωπικό μόχθο και συνεχή έρευνα κατέληξε σε ένα πρωτοποριακό εμβόλιο, βασισμένο στην τεχνολογία του mRNA, και παρά τους δισταγμούς πολλών σκεπτικιστών προχώρησε με fast track διαδικασίες στην επιστημονική πιστοποίηση του φαρμάκου και τη μαζική παραγωγή του με φρενήρεις ρυθμούς. Πόσες ανθρώπινες ζωές έσωσε ο κ. Μπουρλά με το απόλυτα επιτυχημένο εμβόλιό του; Πολλές δεκάδες εκατομμύρια ζωές σε παγκόσμιο επίπεδο και ανέκοψε σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους την καταστροφική επίδραση της ασθένειας.

Εκτός του υπέρτατου αγώνα που έδωσε ενάντια στην πανδημία, ο παρασημοφορημένος κ. Μπουρλά ανακοίνωσε στο πρόσφατο παγκόσμιο οικονομικό συνέδριο των Δελφών ότι σε μία τριετία θα αναπτυχθούν εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου, όπως και άλλων ασθενειών που ταλανίζουν την ανθρωπότητα. Μόνο περηφάνια ως έθνος αισθανόμαστε όταν ένας λαμπρός Ελληνας ηγείται αυτής της τεράστιας εξέλιξης στην ιατρική επιστήμη και του ευχόμαστε ολόψυχα να έχει πρόοδο και ακόμα πιο τρανταχτές επιτυχίες.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ξανά στο δικαστήριο για σεξουαλικά εγκλήματα

Μία υπόθεση με πολλά επεισόδια! Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θα δικαστεί ξανά στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο...

More Articles Like This