Η μετακόμιση της Ακροπόλεως!

Ο Μεγάλος Περίπατος ήταν η αρχή να γίνει η Αθήνα παρανοϊκή

Must Read

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε λιτά και κατηγορηματικά στο twitter, σαν λάστιχο που σκάει και ο εκκωφαντικός ήχος κυριαρχεί (έστω για μια στιγμή) στους αιθέρες: «Υπογράψαμε τη σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση της Λεωφόρου Βασ. Ολγας. Η Ακρόπολη έρχεται πιο κοντά στο Καλλιμάρμαρο. Η Αθήνα πιο κοντά στις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της. Σε 12 μήνες έτοιμη μία από τις ομορφότερες διαδρομές της Ευρώπης».

Αναμφίβολα νιώθεις το παγερό άγγιγμα του φόβου στη ραχοκοκαλιά σου όταν ενημερώνεσαι από τον δήμαρχο του μέγιστου φιάσκου που τιτλοφορείται «Μεγάλος Περίπατος» ότι έχει μεγαλεπήβολα σχέδια που αφορούν και την Ακρόπολη. Και η δήλωσή του είναι αφόρητα αινιγματική, κάπως σαν τα κοψοχολιαστικά θρίλερ, όπου η βία, ο τρόμος και ο θάνατος δεν δείχνονται φόρα παρτίδα αλλά εμφανίζονται αχνά, σαν φάσματα με το τρικ του υπαινιγμού, της αοριστίας.

«Η Ακρόπολη έρχεται πιο κοντά στο Καλλιμάρμαρο» υπόσχεται ο υιός της πρώην υπουργού μητρός του και πρωθυπουργικός ανεψιός. Με τι θα πάει πιο κοντά στο Καλλιμάρμαρο; Με παπί, με βέσπα, με αγωνιστική μοτοσικλέτα Suzuki GSX1300R Hayabusa, με τρίκυκλο παλιατζή; Πώς θα την πάει το καμάρι των Μητσοτάκηδων στο Καλλιμάρμαρο την Ακρόπολη; Και τι θ’ απογίνουν και η Ακρόπολη και το Καλλιμάρμαρο και το Παγκράτι όταν φέρει σε πέρας το (αμιγώς προεκλογικό) έργο του το παιδί που παίζει (και τα σπασμένα τα πληρώνουν οι δημότες);

Ως τεκμήρια των επιτυχιών του δημοσιεύονται σήμερον φωτογραφίες από τα απομεινάρια του «Μεγάλου» (και λίαν χρηματοβόρου) Περιπάτου του Μπακογιάννη επί της οδού Πανεπιστημίου. Ψωραλέοι, μισοξεραμένοι φοίνικες με σιδερένια παγκάκια δίπλα στον δρόμο (όπου ουδείς κάθεται για να ρουφάει καυσαέρια), σκαμμένα πεζοδρόμια συνθέτουν μια εικόνα φαβέλας.

Αυτή είναι η αισθητική της δημαρχίας Μπακογιάννη, αυτά τα αποτελέσματά της. Είθε ο Θεός που σίγουρα αγαπάει την Ελλάδα (ζούμε ως έθνος σε πείσμα των πολιτικών… σωτήρων μας) να κρατήσει την Ακρόπολη εκτός των μπακογιάννειων σχεδιασμών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξαιρετικά περίεργη η συνεχιζόμενη στήριξη του Economist στον Κυριάκο

Ενώ όλοι, από το ευρωκοινοβούλιο, τους Financial times έως το State department αποδομούν την κυβερνηση Μητσοτάκη, ο economist περιέργως......

More Articles Like This