Οι καθαρίστριες και το πολιτικό DNA της Ν.Δ.

Τα λεχθέντα του Α. Γεωργιάδη περιληπτικά συνοψίζονται στο εξής επίγραμμα: «Σας έχουμε όλους γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. Εσείς θα ζείτε με “καλάθια” και επιδόματα, και εμείς θα πλουτίζουμε».

Must Read

Εάν κάποιος δεν επιθυμεί να ψηφίσει με τη λογική οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας, θα πρέπει να αποκωδικοποιήσει το πολιτικό DNA των κομμάτων. Αυτό προσδιορίζεται από την αισθητική, την αντίληψη για την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα. Το πολιτικό γονιδίωμα αποκαλύπτει τα συμφέροντα που τα κόμματα εκπροσωπούν, την πολιτική θεώρηση για την κοινωνία και την οικονομία και, κυρίως, το όραμα που έχουν για το μέλλον και την πορεία της χώρας.

Αρχίζοντας από την πλέον απλή περίπτωση, η αποκωδικοποίηση του πολιτικού DNA της Ν.Δ. δεν απαιτεί πολύπλοκα επιστημονικά όργανα και υψηλό δείκτη ευφυΐας, επειδή αυτός ο πολιτικός συνδυασμός αφενός στερείται ταξικής συνείδησης, ως εξυπηρετών αποκλειστικά και μόνο τα οικονομικά συμφέροντα των στελεχών του και της ελίτ, και, αφετέρου, επειδή το όραμα που έχει για την κοινωνία και τη χώρα είναι το κενό σύνολο.

Οσον αφορά την αντίληψη που η Ν.Δ. έχει για την κοινωνία, αυτή κατανοείται από τα λεχθέντα του υπουργού Ανάπτυξης, που περιληπτικά συνοψίζονται στο εξής επίγραμμα: «Σας έχουμε όλους γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. Ο καθένας για τον εαυτόν του και όλοι μαζί για εμάς. Εσείς θα ζείτε με “καλάθια” και επιδόματα, και εμείς θα πλουτίζουμε». Αυτή η πολιτική θέση, που τελευταία κωδικοποιήθηκε ως «Πόρσε και Φεράρι κρέατος», είναι ίδια με αυτή που εκφράζουν οι πολιτικοί και ιδεολογικοί τους μέντορες, όπως ο Κλάους Ζβαμπ και ο Γιουβάλ Χαράρι.

Ο μεν πρώτος ως πρόεδρος του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ δήλωσε ότι «μετά το 2030 οι πολίτες δεν θα κατέχουν τίποτα και συνεπώς θα είναι ευτυχισμένοι», ο δε δεύτερος, ως αυτόκλητος φιλόσοφος της παγκοσμιοποίησης, έχει δηλώσει ότι «όλοι εσείς», δηλαδή όλοι εμείς πλην αυτών, «σύντομα θα αποτελείτε μια ανεκπαίδευτη μάζα χωρίς προσόντα και γι’ αυτό δεν θα έχετε καμία πολιτική, κοινωνική και οικονομική αξία». Παρέλειψαν όμως να μας πουν ότι η κοινωνική εξαθλίωση είναι η δική τους συνειδητή πολιτική πράξη. Ετσι, λοιπόν, η αντίληψη που έχει η Ν.Δ. για τον κόσμο της εργασίας μπορεί να αποκωδικοποιηθεί μέσα από τις δηλώσεις και τις εμμονές του σημερινού πρωθυπουργού ειδικά για τις καθαρίστριες, ως έχουσες «άχρηστη ειδικότητα» ή ότι «οι απολυμένες καθαρίστριες πρέπει να γίνουν επιχειρηματίες».

Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. του Σαμαρά και του Μητσοτάκη απέλυσαν τις φτωχές αλλά αξιοπρεπείς γυναίκες και παρέδωσαν τον καθαρισμό των δημόσιων κτιρίων στα ιδιωτικά συμφέροντα και στους μαφιόζους εργολάβους, όπως ανέδειξε η περίπτωση της κυρίας Κούνεβα, πιθανώς αντί υψηλότερου οικονομικού τιμήματος από το συνολικό κόστος των μισθών που το κράτος πλήρωνε στις καθαρίστριες. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι μία και μόνο πολιτική πράξη προεικάζει τις επόμενες.

Τι έκανε, λοιπόν, η κυβέρνηση της Ν.Δ. την τελευταία τετραετία; Μεταξύ άλλων, ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ, παραχώρησε την ενέργεια στις ελίτ, διέλυσε την ηλεκτρική παραγωγή λιγνίτη, όταν στη Γερμανία η αποδέσμευση από τον λιγνίτη θα γίνει μετά το 2038, με αποτέλεσμα να αυξηθούν δραματικά οι λογαριασμοί ρεύματος. Ταυτόχρονα, για τους εκατοντάδες απολυμένους εργαζομένους στα λιγνιτωρυχεία και στα εργοστάσια της ΔΕΗ, οι υπουργοί της Ν.Δ. δήλωναν ότι «θα εκπονήσουν προγράμματα επιμόρφωσης, ώστε οι απολυμένοι πενηντάρηδες και εξηντάρηδες από υπάλληλοι της ΔΕΗ να γίνουν επιχειρηματίες», όπως και οι καθαρίστριες.

Ηδη από την πρώτη Μαΐου ανακοινώθηκαν αναδρομικές αυξήσεις ρεύματος, επειδή το ΔΕΔΔΗΕ χρειάζεται επιπλέον 800.000.000 ευρώ τον χρόνο για να πληρώνει τα μπόνους των golden boys που διόρισε η κυβέρνηση. Η Ν.Δ. όχι μόνο επιτάχυνε την ιδιωτικοποίηση του Δημοσίου, που ήδη είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενοι «σωτήρες», αλλά επιπλέον διέλυσε και τις μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις προς όφελος των πολυεθνικών και των ολιγαρχών. Το πολιτικό DNA της Ν.Δ. έχει προγραμματιστεί να μισεί τους εργαζομένους, τους αδυνάμους, τους πένητες και τις καθαρίστριες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ξανά στο δικαστήριο για σεξουαλικά εγκλήματα

Μία υπόθεση με πολλά επεισόδια! Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θα δικαστεί ξανά στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο...

More Articles Like This