Ο πόλεμος των στρατηγών

Ενας μπαρουτοκαπνισμένος αξιωματικός εκθέτει τον νυν αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων για τα λάθη τακτικής του στην αποστολή στη Λιβύη και την εμμονή του με τις… φωτογραφίες

Must Read

Ο υποστράτηγος εν αποστρατεία Κωνσταντίνος Κολοκούρης το 1997 ήταν λοχαγός, επικεφαλής Λόχου Πεζοναυτών στο Φαρμακονήσι. Στις 27 Απριλίου, ανήμερα της Ανάστασης, διαπίστωσε ότι τουρκικό υποβρύχιο είχε παραβιάσει τα εθνικά χωρικά ύδατα. Αντί να κάνει το… παγόνι (μια τεχνική κάλυψης – απόκρυψης ευθυνών που γνωρίζουν άριστα χιλιάδες εκλεγμένοι, υπουργοί, βουλευτές και πρωθυπουργοί), έκανε το αντίθετο.

Εκτέλεσε πυρά αντιαρματικού και πολυβόλου, τρέποντας σε φυγή τους Τούρκους. Το υποβρύχιο υπέστη ζημιές από την ελληνική επίθεση και έπειτα από λίγο καιρό ο κυβερνήτης του αποπέμφθηκε διότι το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της γείτονος θεώρησε ότι εξέθεσε τους άνδρες του σε κίνδυνο (και ναι, είναι μέγας κίνδυνος για τους Τούρκους ένας ενσυνείδητος Ελληνας αξιωματικός). Ο υποστράτηγος Κολοκούρης διετέλεσε επίσης διοικητής των ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Η αναφορά στη δράση και τις θέσεις που κατέλαβε στη σταδιοδρομία του γίνεται για να δείξει ότι ο άνθρωπος ήταν και είναι μάχιμος. Δεν φοβάται τη «φωτιά».

Χθες δημοσιεύτηκαν στην «Καθημερινή» δηλώσεις του υποστράτηγου Κολοκούρη για το σφάλμα της αποστολής στρατιωτικής ομάδας στη Λιβύη και για την εμμονή του αρχιστράτηγου Φλώρου με τις… φωτογραφίες:

«Δεν έπρεπε να σταλεί στη χώρα αυτή το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ). Δεν υπήρχε λόγος να εμπλακεί. Μην ξεχνάτε πως η Λιβύη δεν αποτελεί φιλική χώρα προς την Ελλάδα, ούτε σύμμαχο χώρα, ούτε έχουμε αναπτύξει στο παρελθόν ή τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες κάποιες σχέσεις. Συνεπώς, κατά την άποψή μου δεν θα έπρεπε να έχουμε στείλει στρατιωτικό τμήμα και, αν αποφασίζαμε να στείλουμε, θα έπρεπε να έχει προηγηθεί εκτίμηση του κινδύνου, που προφανώς δεν έγινε. Είναι προφανές πως η όλη κατάσταση δεν εκτιμήθηκε σωστά. […] Στην Ελλάδα όλα γίνονται για το θεαθήναι. Νομίζω ότι πλέον έχουμε γίνει Στρατός που ζει σε μεγάλο βαθμό για τη φωτογραφία. Επίσης, και το λέω ευθέως, πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια βλέπω να δημοσιεύει τόσες φωτογραφίες ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ. Αυτό δεν συμβαίνει σε κανέναν άλλο στρατό. Στον υπόλοιπο κόσμο δημοσιεύονται πέντε φωτογραφίες για κάποια πολύ σοβαρή δραστηριότητα και όχι για το οτιδήποτε».

Οταν μια προσωπικότητα όπως ο υποστράτηγος Κολοκούρης, που είναι αποδεδειγμένα και σώφρων και παλικάρι, φτάνει στο σημείο να κάνει με τόσο αυστηρό τρόπο υποδείξεις στον στρατηγό Φλώρο, ο δεύτερος θα πρέπει να συμμορφωθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ξανά στο δικαστήριο για σεξουαλικά εγκλήματα

Μία υπόθεση με πολλά επεισόδια! Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θα δικαστεί ξανά στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο...

More Articles Like This