Πράξεις, όχι έπεα πτερόεντα…

Must Read

Τα λόγια πετούν και χάνονται σαν διαβατάρικα πουλιά. Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει, αλλά δεν ρίχνει αεροπλάνα, δεν βουλιάζει βαπόρια ούτε ανατινάζει άρματα μάχης.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Αυτά τα κάνουν πανάκριβα οπλικά συστήματα, επανδρωμένα από καλά εκπαιδευμένους μαχητές με υψηλό φρόνημα. Τα λόγια στην αποτροπή είναι με το σταγονόμετρο. Κοφτά, ξερά, για να περνάει το μήνυμα. Τα «θα σου κάνω, θα σου δείξω και ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε» μαζί με το φούσκωμα του διάνου δεν παίζουν, μάλλον οδηγούν στην έλλειψη σοβαρότητας και έλκουν τη φάπα.

Ο εχθρός, όπως αυτός που έλαχε σε εμάς, και από το Μαντζικέρτ ως τώρα θα έπρεπε να το έχουμε εμπεδώσει, είναι η Τουρκία και, είπαμε, τους εχθρούς δεν τους διαλέγεις, σε διαλέγουν. Η Γεωγραφία και η Ιστορία δεν μας ρώτησαν ποιους θα στείλουν δίπλα μας. Θα προτιμούσαμε ξανθιές Σκανδιναβές και νωχελικές Πολυνήσιες καλλονές, αλλά μας ήρθε ο Ερτογρούλ με τους πλιατσικολόγους φονιάδες του και οι απόγονοί τους, εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες μας, όποτε μας βρήκαν μπόσικους άρπαξαν ό,τι μπόρεσαν, όποτε ενωθήκαμε τους πήγαμε κοινώς κωλοφεράντζα, μετά συγχωρήσεως. Ειδικά το 1915-1020, αν και διχασμένοι, φτάσανε οι παππούδες μας με τα Μάνλιχερ στο χέρι και διά της λόγχης να ατενίζουν από το Κάλε Γκρότο την Αγκυρα να αχνοφαίνεται στο βάθος του ορίζοντα. Αν ήμασταν ενωμένοι, ο Κεμάλ θα είχε τελειώσει κρεμασμένος από καμιά συκιά από τους δικούς του και σήμερα θα είχαμε να μαλώνουμε μόνο για την μπάλα.

Το θαύμα των Βαλκανικών Πολέμων και του Εθνικοαπελευθερωτικού Πολέμου στη Μικρά Ασία, πριν βγάλουμε τα μάτια μας, δεν ήταν αποτέλεσμα τσαμπουκαλίδικων δηλώσεων. Ήταν αποτέλεσμα υψηλού φυσικά φρονήματος, που φτιάχνεται στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στην οικογένεια, στα στρατόπεδα αλλά και αποτέλεσμα ενός εντατικού προγράμματος εξοπλισμών και σκληρής εκπαίδευσης, με τη βοήθεια τότε και ξένων στρατιωτικών αποστολών, Γάλλων και Αγγλων.

Δεν χρειάζεται λοιπόν φλυαρία, αλλά πράξεις. Μην ανησυχείτε, όταν οι Μοίρες των πολεμικών αεροπλάνων μας θα είναι οπλισμένες ως τα δόντια, με αφθονία ανταλλακτικών και καυσίμων και θα μπορούν να πάρουν την απόλυτη αεροπορική υπεροχή από τη Θράκη και το Αιγαίο ως την Κύπρο, όταν ο Στόλος μας, κραταιός, θα μπορεί να κάνει παλιοσίδερα στον πάτο της ελληνικής λίμνης του Αιγαίου τον τουρκικό, όταν ο Στρατός μας θα έχει τη δυνατότητα να γεμίσει τουρκικά κουφάρια τους αιγιαλούς αποβάσεως και τις ζώνες ρίψεων στα νησιά και στον Έβρο, και να τον διαβεί με τα άρματά μας και τις μηχανοκίνητες μονάδες του Πεζικού να εξορμούν στο έδαφος «ταψί» ως την Πόλη, ο Χακάν Φιντάν θα το ξέρει και θα το πει στον Ερντογάν.

Θα του τα πουν δορυφόροι, αεροφωτογραφίες, ρουφιάνοι, αναγνωριστικές πτήσεις. Μια χαρά ξέρουν τι έχουμε και ξέρουμε τι έχουν. Δεν χρειάζεται να κάψουμε ή να σκίσουμε σημαιάκια ή να τους βρίσουμε. Όταν ξέρουν πως θα μαυροφορέσουν οι μάνες των πιλότων τους, διότι οι δικοί μας, χωρίς ίχνος υπερβολής, είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, όταν ξέρουν πως ακόμα έχουμε απόθεμα ισχύος αλλά και αρκετούς ωραίους «τρελούς» και πως εδώ, σε αυτή τη γη, τη θάλασσα και τον αέρα της, δεν τους περιμένουν ανήμπορα γυναικόπαιδα να τα σφάξουν, ογδοντάχρονες γριούλες να τις βιάσουν ομαδικά οι Μεχμετζίκ και αιχμάλωτοι δεμένοι πισθάγκωνα να τους μακελέψουν πισώπλατα, όπως στην Κύπρο, αλλά ένα όρθιο πάνοπλο Έθνος που θα τους πνίξει στο αίμα τους, τότε θα το σκεφτούν πολλές φορές.

Ο λαός μας δεν στερήθηκε τόσο πολλά, δεν ξοδέψαμε πακτωλό δισεκατομμυρίων για να τα κονομήσουν από προμήθειες οι Ακηδες και οι Γιάννοι. Δεν πήραμε τανκς και αεροπλάνα για τις παρελάσεις και πολεμικά πλοία για να χαζεύουν τις βάρκες των μουσαφιραίων να παραβιάζουν τα σύνορά μας. Τα έχουμε για να πολεμήσουμε, για να μην μπορεί να μας σύρει κανείς στην όποια Χάγη με ατζέντα εφ’ όλης της ύλης, όπου θα παίξουμε στα ζάρια των διεθνών πιέσεων και συσχετισμών την ίδια μας την ύπαρξη και τον πλούτο που μας ανήκει, τα ίδια τα αποτελέσματα της Ελληνικής Επανάστασης.

Όπως όμως δεν χρειάζονται λόγια ψευτοτσαμπουκά, που δεν ωφελούν τίποτα στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων μας, αντίστοιχα βλάπτουν τα συμφέροντά μας δηλώσεις που διασπούν το εσωτερικό μέτωπο, δίνοντας το μήνυμα στον εχθρό πως τρέμουμε την ένοπλη σύγκρουση και πως δεχόμαστε να συρθούμε πάση θυσία σε συνολική διαπραγμάτευση, έτοιμοι να μοιραστούμε πράγματα μόνο δικά μας με το κράτος συμμορία.

Και ειλικρινά αναρωτιέμαι τι προσφέρουν στον πρωθυπουργό συσκέψεις με πουρκουάδες, ανθρώπους που κάνουν τη Ρεπούση να μοιάζει με λυσσασμένη εθνικίστρια και που δεκαετίες τώρα είναι πανεύκολο να τους βρεις. Βλέπεις πού κείται το εθνικό συμφέρον και κοιτάς ακριβώς απέναντί του. Ε, εκεί είναι οι απόστολοι του μαρασμού, που σκέφτονται και ενεργούν μόνο με την όπισθεν; Δεν τους χρειάζεται. Ένα άρθρο τους να διαβάσει ο Μητσοτάκης, τους διάβασε και τους άκουσε όλους. Έχουν μπερδέψει το σώβρακο με τη γραβάτα, τη σωφροσύνη με την ηττοπάθεια και τον ενδοτισμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι δύο υπουργοί συναντήθηκαν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Για φιλική συνάντηση των δύο υπουργών της κυβέρνησης, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, με τον εφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη...

More Articles Like This