Ηροστράτειο σύνδρομο

Must Read

Διαρκούσης της Μεγάλης και Αγίας Εβδομάδας εν όψει της Αναστάσεως, μία υποφώσκουσα χαραμάδα ελπίδας άρχισε να αναφαίνεται λόγω της πανθομολογουμένης σταθεροποιήσεως της καμπύλης των κρουσμάτων, πλην όμως εισέτι καθίσταται ιδιαίτατα πρώιμο να εικάζουμε την απαρχή της αποκλιμακώσεως των μέτρων.

  • Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*

Η κυβέρνηση έλαβε δρακόντεια μέτρα, ούτως ώστε να επιτύχει την πάσα δυνατή μείωση της διασποράς προς αποφυγή φαινομένων ραγδαίας μεταδόσεως των κρουσμάτων, όπως συνέβη εις τη γειτονική Ιταλία και Ισπανία, αλλά και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο, Βρετανία και ΗΠΑ.

Ρήγμα όμως εις την εμπιστοσύνη της κυβερνήσεως δημιουργεί η, εν κρυπτώ και παραβύστω, άνευ ουδεμίας έστω και ολιγόλεπτης προβολής εκ των συστημικών μμε, αδιάλειπτη μεταφορά οικονομικών μεταναστών προς την ενδοχώρα, από άκρου εις άκρον ανά την επικράτεια αλλά και εις το κέντρο των Αθηνών, δημιουργώντας τοιουτοτρόπως δομές-θύλακες αλλοδαπών, μεσούσης της πρωτοφάντου υγειονομικής κρίσεως.

Εύλογα και ακατάληπτα ερωτήματα αναφύονται: τι άραγε εξυπηρετεί η εσπευσμένη αυτή μεταφορά εις την ενδοχώρα και πόσο μάλλον δε, μεσούσης της πανδημίας ένεκεν της οποίας μας έχουν επιβληθεί τα βιούμενα επί μακρόν δρακόντεια μέτρα κατ’ οίκον περιορισμού καθώς και για ποιο λόγο επιτρέπεται εις τους αλλοδαπούς διακριτική μεταχείριση ως προς την ελεύθερη κυκλοφορία τους; Φρονώ ότι επικρατεί, μολονότι υφίσταται η υγειονομική κρίση, διακριτική μεταχείριση εις βάρος των Ελλήνων με την αφειδή επιβολή διοικητικών προστίμων, πράγμα το οποίο τούτο δεν λαμβάνει χώρα, ισοτίμως, εις βάρος των αλλοδαπών.

Ωσαύτως, απορίας άξιον είναι, καίπερ ενταύθα ο βαθμός ευθύνης καταμερίζεται και εις τη διοικούσα Εκκλησία, η οποία αμαχητί και αβρόχοις ποσί, συνετάγη αναφανδόν με τις διαταγές της Πολιτείας, απεμπολώντας το αυτοδιοίκητον ή άλλως το άσκησε τύποις, ως προς το ακανθώδες και καίριο διά το χριστεπώνυμο πλήθος, ζήτημα, το οποίο άπτεται της κατ’ οίκον διανομής του Ζείδωρου Αγίου Φωτός, (με την επιβολή των προσηκόντων ασφαλώς περιορισμών), διά του οποίου, ο ενανθρωπήσας Ιησούς Χριστός και Θεός μας διά της Σταυρώσεως και της επακολουθησάσης Αναστάσεώς Του, μας αναγγέλλει ότι κατάλυσε τον θάνατο διά του θανάτου Του, μεταλαμπαδεύοντας εις ημάς ελπίδα διά το μέλλον ως δημιουργήματά Του, κατ’ εικόνα Του.

Την ίδια στιγμή πάλι εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά, απαγόρευση εις την Ορθόδοξη Εκκλησία εις τον αντίποδα όμως επιτρέπονται εις συνωστισμοί εις τα πιστωτικά ιδρύματα και εις τα υπερκαταστήματα τροφίμων. Η δικαιολογημένη αγανάκτηση έγκειται εις τη μεροληπτική μεταχείριση και εφαρμογή μέτρων εις βάρος των Ελλήνων εν σχέσει με τους αλλοδαπούς και δη των ορθοδόξων, (μολονότι ο χαρακτήρ του Συντάγματος είναι απολύτως ορθόδοξος όπως εξάλλου τούτο προκύπτει από σωρεία διατάξεων του Συντάγματος όπως η προμετωπίδα, το άρθρο, 3, 13, 14 παρ. 3, 2 παρ. 1 κ.τ.λ.) εν σχέσει με τους αλλοδόξους, διότι η ακκιζόμενη νομιμόφρονα κυβέρνηση δεν γνωρίζω κατά πόσο θα επιβάλλει την απαγόρευση της διαπασών μεταδόσεως της λειτουργίας εκ των μεγαφώνων των μιναρέδων των τζαμιών της Θράκης, καθώς και τις συναθροίσεις των πιστών ή με την ίδια αποφασιστικότητα διά την οποία επιβάλλει απηνούς και ανηλεούς διωγμούς εις βάρος των χριστιανών, θα ελέγχει και τα αυτοσχέδια τζαμιά των μουσουλμάνων (Σουητών ή Σιιτών), τα οποία βρίθουν εις την Αθήνα.

Εν κατακλείδι, ευχόμενος Καλή Ανάσταση, παραθέτω το εξής προς κατάδειξη της υπερεκχειλίζουσας υποκρισίας των κυβερνώντων : «Ουαί δε υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροθσεν των ανθρώπων υμείς γαρ ούκ εισέρχεσθαι, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν… όφεις γεννήματα εχιδνών, πως φύγητε από της κρίσεως της γεέννης; (Ματ κγ΄ 13,33)

*Δικηγόρος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11.000 μπουκάλια σαμπάνιας παραγγέλνει ο Μακρόν ενώ αγκομαχάει η γαλλική οικονομία

Το έλλειμμα της Γαλλίας διαφεύγει τον έλεγχο της κυβέρνησης και το σχέδιο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να μειωθεί...

More Articles Like This