Πελέ για Μαραντόνα: «Μια μέρα ελπίζω να παίξουμε μπάλα μαζί στον ουρανό»

«Έχασα έναν αγαπημένο φίλο»

Must Read

Ο μεγάλος Πελέ, δεν θα μπορούσε, φυσικά, να μείνει ανέγγιχτος από την αναπάντεχη είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, καλού του φίλου, αλλά και… αιώνιου αντιπάλου του για το χρίσμα του «καλύτερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών». 

Ο Βραζιλιάνος μάγος της «στρογγυλής θεάς», φανερά συγκινημένος, τουίταρε τα συλλυπητήριά του, εκφράζοντας, μάλιστα, την ευχή να καταφέρουνε να παίξουνε μπάλα μαζί στον ουρανό.

«Τι θλιβερά νέα. Έχασα έναν αγαπημένο φίλο και ο κόσμος έχασε έναν θρύλο. Υπάρχουν ακόμη πολλά να ειπωθούν, αλλά προς το παρόν, ο Θεός να δώσει δύναμη στα μέλη της οικογένειας. Μια μέρα ελπίζω να μπορέσουμε να παίξουμε μπάλα μαζί στον ουρανό», έγραψε ο -80χρονος πια- Πελέ.

Ο παγκόσμιος αθλητισμός θρηνεί έναν από τους κορυφαίους

Ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει σκορπίσει θλίψη στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα και όχι μόνο, καθώς ο σπουδαίος Αργεντινός άφησε το αποτύπωμά του όσο ελάχιστοι στο ποδόσφαιρο, σημαδεύοντας με τα θαυμαστά κατορθώματά του μια ολόκληρη γενιά.

Η είδηση του θανάτου του, όπως αναμενόταν, μονοπωλεί στα social media, όπου σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός κόσμος θρηνεί για την απώλεια του «Ντιεγκίτο».

Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε άμεσα η UEFA, για να τιμηθεί η μνήμη του θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα παιχνίδια του Champions League και του Europa League.

Ο Λιονέλ Μέσι έγραψε στο Ιnstagram «Για όλους τους Αργεντινούς και το ποδόσφαιρο μας αφήνει, αλλά δεν φεύγει, γιατί ο Ντιέγκο είναι αιώνιος. Κρατώ όλες τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε μαζί και στέλνω τα συλληπητήριά μου στην οικογένειά του και στους φίλους του».

O Κριστιάνο Ρονάλντο, από την πλευρά του, έγραψε: «Αποχαιρετώ έναν φίλο και ο κόσμος αποχαιρετά μια αιώνια ιδιοφυΐα. Ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, ένας ασύγκριτος μάγος φεύγει πολύ νωρίς, αλλά αφήνει μια κληρονομιά χωρίς όρια. Αναπαύσου εν ειρήνη. Δεν θα ξεχαστείς ποτέ».

Ο Γκάρι Λίνεκερ έγραψε: «Ρεπορτάζ από την Αργεντινή αναφέρουν ότι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πέθανε. Με διαφορά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της γενιάς μου και αναμφισβήτητα ο κορυφαίος όλων των εποχών. Μετά από μια ζωή με πολλά προβλήματα, ελπίζω ότι θα βρει επιτέλους κάποια άνεση στα χέρια του Θεού».

«Πολύ λυπηρή ημέρα για το ποδόσφαιρο. Έφυγε ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Rip σε αυτή την ιδιοφυΐα του αθλήματος», ήταν το σχόλιο του Ίκερ Κασίγιας.

«Το είδωλό μου έφυγε. RIP Diego Armando Maradona, η πρώτη μου ποδοσφαιρική φανέλα, ο άνθρωπος πίσω από την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο. Gracias El Pibe», έγραψε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

«RIP σε ένα θρύλο», το μήνυμα του… γιου του ανέμου Γιουσέιν Μπολτ.

«Σήμερα ο κόσμος του αθλητισμού γενικά και του ποδοσφαίρου ειδικότερα έχει ένα κενό. Μας άφησε ο Μαραντόνα, ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία. Αυτό που έκανε στο ποδόσφαιρο παραμένει. Τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στον κόσμο του ποδοσφαίρου και σε όλη την Αργεντινή», έγραψε ο σούπερ σταρ του τένις Ράφα Ναδάλ.

Οι αντιδράσεις των ομάδων που έπαιξε ή ενέπνευσε

Η Νάπολι δημοσίευσε μια φωτογραφία του Μαραντόνα με τη φανέλα της και συνόδευσε τη λεζάντα με την ατάκα: «Για πάντα, έχε γεια Ντιέγκο».

Η αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς ανέφερε: «Αιώνια ευχαριστώ. Αιώνιε Ντιέγκο».

Η Εθνική Αργεντινής έγραψε: «Για πάντα, Ντιέγκο».

«Ευχαριστούμε για όλα Ντιέγκο», τουίταρε η Μπαρτσελόνα.

«Ένας πραγματικά κορυφαίος του παιχνιδιού. Αναπαύσου εν ειρήνη Ντιέγκο Μαραντόνα», τουίταρε η Λίβερπουλ.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τον κόσμο του ποδοσφαίρου για να πούμε αντίο σε έναν απόλυτα σπουδαίο. RIP Diego Maradona», το μήνυμα της Μάντσεστερ Σίτι.

«Ένας από τους σπουδαιότερους που έπαιξαν ποδόσφαιρο. Έμπνευση για όλο τον κόσμο. Μια τεράστια απώλεια για την οικογένεια του ποδοσφαίρου», το μήνυμα της Άρσεναλ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This