«Έφυγε» από κορωνοϊό ο Βασίλης Σεβαστής, πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

Υπό την ηγεσία του, ο ΣΕΓΑΣ έζησε ημέρες δόξας με αγωνιστικές επιτυχίες και μεγάλες διοικητικές προκλήσεις

Must Read

Κατέληξε ο Βασίλης Σεβαστής, o 72χρονος πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος νοσηλεύονταν με Covid-19 από τις 24 Μαρτίου, στη ΜΕΘ του «Σωτηρία».

Μια είδηση που σκόρπισε πένθος στον ελληνικό αθλητισμό, όπου ο Βασίλης Σεβαστής ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Ο 72χρονος αθλητικός παράγοντας και πρώην πρωταθλητής και προπονητής στίβου, διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από το 1997 έως το 2011 και από το 2011 μέχρι πρότινος ήταν γενικός γραμματέας.

Υπήρξε ήταν από τους κορυφαίους αθλητές των δεκαετιών του ’60 και του ’70, όπου, ως δεκαθλητής κατέκτησε το 1971 το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες που έγιναν στη Σμύρνη και θεωρήθηκε ένας τεράστιος άθλος. Το 1972 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες που επίσης εκείνη την εποχή ήταν υψηλού επιπέδου.

Υπηρέτησε τον κλασικό αθλητισμό και ως παράγοντας, αφήνοντας παρακαταθήκη μεγάλο έργο στον ΣΕΓΑΣ. Παρότι δεν είχε δικαίωμα να κατέβει στις πρόσφατες εκλογές, καθώς ξεπέρασε το ηλικιακό όριο του νέου αθλητικού νόμου, εξελέγη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ημέρες δόξας

Υπό την ηγεσία του Βασίλη Σεβαστή, ο ΣΕΓΑΣ έζησε ημέρες δόξας με αγωνιστικές επιτυχίες και μεγάλες διοικητικές προκλήσεις. Είχε άριστη σχέση με τον πρώην πρόεδρο Κώστα Παναγόπουλο, με τον οποίο έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από την εκτόξευση της δημοφιλίας του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This