Σάββατο 19/6/2021

Παράπονα της ΕΠΟ στην UEFA για προκλητική ανάρτηση των Σκοπίων ενόψει Euro

O πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Σκοπίων «έφαγε» το «Βόρεια» και αναφέρθηκε σε «σκέτη» Μακεδονία

Σε επίσημη καταγγελία για μια προκλητική ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, Μουάμεντ Σεϊντίνι, ενόψει του Euro 2020, προχώρησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), ενημερώνοντας πως έφτασε μέχρι την UEFA προκειμένου να διαμαρτυρηθεί. 

Η ΕΠΟ διαμαρτύρεται και για την παρουσία του εμβλήματος με την ένδειξη FFM (Football Federation of Macedonia) στη φανέλα των ποδοσφαιριστών της εθνικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας ότι «οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας».

Η προκλητική ανάρτηση του Μουάμεντ Σεϊντίνι

Την συγκεκριμένη ανάρτηση έσπευσε να σχολιάσει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος, μιλώντας στον Metropolis 95,5 δήλωσε: «Πηγαίνω αμέσως στην UEFA. Πρόκειται για αδιανόητη πρόκληση. Η ΕΠΟ θα παρέμβει δυναμικά!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, Μουάμεντ Σεϊντίνι, σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής:

  • Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση.
  • Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους την Βόρεια Μακεδονία και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΠΟ απέστειλε και σχετική επιστολή προς την UEFA».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ