Βασιλική Μιλλούση για τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια σχετικά με το #metoo: «Έκανε μία εντελώς λάθος διατύπωση» (video)

«Θέλει να απομονωθεί και να κλειστεί στην προστασία του σπιτιού του»

Must Read

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε χθες η δήλωση του Λευτέρη Πετρούνια σχετικά με το ελληνικό #metoo όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως δεν έχει δει «κάποιον αθλητή που έχει καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του, να έχει κάποιο τέτοιο παράπονο».

Μετά την λανθασμένη τοποθέτηση του, ο χρυσός Ολυμπιονίκης προσπάθησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, όπου διευκρίνισε πως η δήλωσή του πήρε άλλη κατεύθυνση από όλα όσα ο ίδιος πρεσβεύει.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής μάλιστα, μίλησε γι’ αυτό το ατυχές γεγονός και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 όπου ζήτησε συγνώμη για την λάθος διατύπωση της σκέψης του.

«Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος νιώθω χρέος σε όποιον Έλληνα βλέπει τη συνέντευξη να ζητήσω συγγνώμη γι’ αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου. 

Αυτό που απάντησα είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο για την ενόργανη γυμνατιστική για κάποιες καταγγελίες που είχαν να κάνουν με ψυχολογική βία, αυτό έπρεπε να διευκρινίσω. Για περιστατικά που όταν έγιναν ήμουν αγέννητος. Όπως είχα πει αναφερόμουν σε περιστατικά που αφορούν τη ψυχολογική βία, εννοώντας ότι προερχόμαστε από ένα σκληρό άθλημα. Αν όντως έχει συμβεί κάτι, σίγουρα έχουν την πλήρη στήριξή μου. Ειλικρινά είπα ότι δεν το έχει δει και αν έχει γίνει λυπάμαι.

Θέλω να τονίσω ότι στο κίνημα ΜeToo στάθηκα από την πρώτη στιγμή δίπλα στην Μπεκατώρου. Μπήκα χέρι χέρι με την Άννα Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων. Έχουμε κάνει μαζί με τη Βασιλική διαδικτυακά σεμινάρια με ομιλήτρια την Μπεκατώρου. Γιατί πάνω απ’ όλα είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και είμαι προβληματισμένος για τη σάπια κοινωνία στην οποία ζούμε.

Θέλω να ξαναπώ ειλικρινέστατα συγγνώμη από όλους τους Έλληνες, έχουν κάθε δίκιο, την είδα κι εγώ ξανά την δήλωσή μου. Έχουν δικαίωμα να με κατηγορούν, αλλά δεν εννοούσα αυτό. Δεν στηρίζω οποιαδήποτε μορφή βίας παντού. Αυτή είναι η θέση μου. Οι Έλληνες είναι η δύναμη μου, είμαι καταβεβλημένος και έχουν δίκιο που ένιωθα έτσι.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι δεν μασάω τα λόγια μου και θέλω να απαντήσω. Δεν έχω κρυφτεί πίσω από κανέναν, προκειμένου να μην πάρω τις ευθύνες πάνω μου. Δεν ντρέπομαι να ζητήσω συγγνώμη γιατί έκανα λάθος. Δεν είμαι τόσο καλός ομιλητής, όσο είμαι στους κρίκους. Διατύπωσα λάθος γιατί εννοούσα μόνο την ενόργανη γυμναστική. Αν αυτά τα κορίτσια έχουν υποστεί ψυχολογική βία, θα είμαι δίπλα τους εννοείται. Όντως δεν γνωρίζω γιατί δεν έχω δει κάτι όσο είμαι εκεί μέσα», τόνισε.

https://vimeo.com/637769973

Η σύζυγος του πρωταθλητή Ευρώπης, Βασιλική Μιλλούση, ούσα καταβεβλημένη από τον σάλο που δημιουργήθηκε, μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Happy Day» εκφράζοντας την λύπη της για την λάθος τροπή που πήρε το θέμα.

«Κατ’ αρχήν σε ευχαριστώ που με άκουσες χθες. Δεν μου είναι εύκολο να μιλήσω για τον Λευτέρη. Με παίρνουν πολλές φορές να το κάνω και δεν μου αρέσει. Αυτή τη στιγμή είναι κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει. Έκανε μία εντελώς λάθος διατύπωση σε μία συνέντευξη. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε έρθει σε αυτή τη θέση, να έρθουν με ένα μικρόφωνο μπροστά σου, την ώρα που είσαι κουρασμένος, είναι βράδυ κτλ. Μία τόσο σημαντική ερώτηση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που είμαστε οι πρώτοι που έχουμε σταθεί στο #metoo και τη Σοφία Μπεκατώρου που είναι φίλη μας.

Απάντησε εντελώς λάθος γιατί άλλα σκεφτόταν από πίσω και άλλα ήθελε να πει. Έχει βγει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που αντιπροσωπεύει και στηρίζει ο Λευτέρης και από αυτό που είναι ως άνθρωπος.

Κατ’ αρχήν ο Λευτέρης όταν έγινε αυτή η ερώτηση, αυτό που ήθελε να διαφυλάξει, επειδή είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που καίει την κοινωνία μας αυτή τη στιγμή και πρέπει να το καταρρίψουμε όλοι, είναι απλά επειδή έχει πάρει τόσο μεγάλη διάσταση, να μην γίνει κατάχρηση αυτού. Ξεκάθαρα ήταν λάθος η διατύπωση του Λευτέρη. Ο Λευτέρης είναι τρομερά ρομαντικός και αγαπάει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την ενόργανη γυμναστική.

Είναι τρομερό αυτό που γίνεται, γιατί είναι άδικο. Δεν έχει άδικο ο κόσμος με αυτό που βγήκε. Ήθελε να βγάλει ότι “στηρίζω την κακοποίηση και τους βιασμούς”; Πώς θα το έκανε αυτός ένας άνθρωπος; (…) Δεν αμφισβητούσε τα υπαρκτά γεγονότα, ήθελε να προστατεύσει το περιβάλλον του αυτή τη στιγμή. Αυτό εννοούσε.

Ο Λευτέρης και εμείς σαν οικογένεια κλαίγαμε, όταν ακούγαμε τη συνέντευξη της Μαρίας της Πολύζου.

Δε βγαίνω να τον δικαιολογήσω, αλλά να υπενθυμίσω στον κόσμο ποιος είναι ο Λευτέρης. Όχι αυτό που έχει βγει προς τα έξω. Είμαι πολύ πολύ στενοχωρημένη. Έχω περάσει την πιο δύσκολη ημέρα, μετά τους χαμούς των γονέων μας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την ψυχολογική κατάσταση του συζύγου της, δήλωσε πως «όταν είδε τι άρχισε να εξελίσσεται, ήρθε σε άμυνα και πάγωσε. Δεν το πίστευε αυτό που συνέβη. Θέλει μόνο να απομονωθεί και να κλειστεί στην προστασία του σπιτιού του. Όλοι κάνουμε λάθη. Πάνω από όλα είναι καλός άνθρωπος. Το  μέλημά του είναι να είναι σωστός στην κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά η αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής.

https://vimeo.com/637772954

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This