Formula 1: Ο τίτλος παραμένει στον Φερστάπεν – Η FIA απέρριψε την ένσταση της Mercedes

Στη Mercedes προτίθενται, πλέον, να προσφύγουν στο CAS!

Must Read

H Mercedes μπορεί να… τσίνησε στην κατάκτηση του φετινού τίτλου της Formula 1 από τον Μαξ Φερστάπεν, καταθέτοντας διπλή ένσταση, μέσω της οποίας αμφισβήτησε τη νίκη του, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (Fédération Internationale de l’Automobile – FIA), διοργανώτρια αρχή του δημοφιλέστατου πρωταθλήματος αγώνων αυτοκινήτου αποφάσισε να την απορρίψει και να κατοχυρώσει οριστικά και αμετάκλητα τον τίτλο στον 24χρονο Ολλανδό πιλότο της Red Bull!

Πιο συγκεκριμένα, η Mercedes είχε καταθέσει ένσταση λίγο μετά τη λήξη του τελευταίου συγκλονιστικού Grand Prix της σεζόν που έγινε σήμερα στο Αμπού Ντάμπι, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές, με την οποία αμφισβητούσε το αποτέλεσμα του αγώνα, όπου ο Φερστάπεν κατέκτησε τον τίτλο, παίρνοντάς τον μέσα απ’ τα χέρια του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίας αγωνίζεται με τα χρώματά της.

Η γερμανική εταιρεία επικαλέστηκε παραβίαση των αγωνιστικών κανονισμών από τη διεύθυνση του αγώνα, κάνοντας αναφορά σε παραβίαση του Άρθρου 48.8 των αγωνιστικών κανονισμών από τον Φερστάπεν στον 57ο γύρο.

Επίσης, η Mercedes κατέθεσε ένσταση και για την τελική κατάταξη του αγώνα, επικαλούμενη παραβίαση του Άρθρου 48.12 των αγωνιστικών κανονισμών της Formula 1. Σύμφωνα με τον κανονισμό, τα μονοθέσια που έχουν δεχθεί γύρο, θα πρέπει μετά την εντολή «LAPPED CARS MAY NOW OVERTAKE», κατά τη διάρκεια του Safety Car, να προσπεράσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας και να κάνουν ένα γύρο για να επανέλθουν στις κανονικές τους θέσεις. Τότε μπορεί να αποχωρήσει το αυτοκίνητο ασφαλείας για να συνεχιστεί ο αγώνας.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, τα μονοθέσια που είχαν δεχθεί γύρο, πήραν μεν εντολή για να προσπεράσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας, ωστόσο δεν είχαν προλάβει όλα να πάρουν τις κανονικές τους θέσεις προτού αποχωρήσει το safety car και γίνει η επανεκκίνηση του αγώνα.

Μάλιστα, ο Τότο Βολφ, CEO της Μercedes, παραπονέθηκε στη FIA λέγοντας, πως «έπρεπε να επαναφέρετε τον γύρο στην κατάσταση που ήταν προηγουμένως, δεν ήταν σωστό αυτό που έγινε». Παρά το γεγονός, ωστόσο, πως οι αγωνοδίκες ζήτησαν από τον Ολλανδό να παραβρεθεί για ακρόαση, η FIA αποφάσισε, τελικά, να απορρίψει την ένσταση της γερμανικής εταιρείας, επιτρέποντας στον Φερστάπεν να πανηγυρίσει και επίσημα τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

«Παρά το γεγονός ότι ο Φερστάπεν πέρασε για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ελάχιστα μπροστά από τον Χάμιλτον, γύρισε στη θέση του και δεν προπορευόταν τη στιγμή που η περίοδος του Αυτοκινήτου Ασφαλείας ολοκληρώθηκε», ανέφερε το σκεπτικό της FIA. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν οριστικά και αμετάκλητα να μην κάνουν δεκτή και τη δεύτερη ένσταση της γερμανικής ομάδας.

Όπως αναφέρει το έγγραφο των αγωνοδικών, ο Διευθυντής Αγώνα δεν ακολούθησε εξ’ ολοκλήρου το Άρθρο 39.12, όμως η απόφασή του να σημάνει «την είσοδο του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στα pit» στο τέλος του 57ου γύρου έγινε σύμφωνα με το Άρθρο 15.3 που παρακάμπτει το Άρθρο 39.12. Ως εκ τούτου, ο Μαξ Φερστάπεν είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και επίσημα.

Προσφυγή στο CAS για τη Mercedes

Φαίνεται όμως ότι στη Mercedes δεν λένε να… χωνέψουν το αποτέλεσμα και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προτίθενται, πλέον, να προσφύγουν στο CAS (Court of Arbitration for Sport – Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο), προκειμένου να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητές τους για δικαίωση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This