Έσπασε καλάθια και καρδιές η εθνική μπάσκετ, 72-71 την Τουρκία

Must Read

Στοιχεία θρίλερ είχε η νίκη της εθνικής επί της Τουρκίας (72-71) για το Μουντομπάσκετ. Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων λίγο έλειψε να χάσει ένα δικό της ματς. Οι Τούρκοι 37 λεπτά’ πριν το τέλος πέρασαν μπροστά στο σκορ με 67-66, η μπάλα δεν έμπαινε στο καλάθι, όλα έμοιαζαν χαμένα, ο Σλούκας έχασε το σουτ 29 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά 3 δευτερόλεπτα, στο 70-71, οι διαιτητές σφύριξαν φάουλ του Γκεγίκ στον Παπανικολάου, ο οποίος με θαυμαστή ψυχραιμία ευστόχησε και στις δύο βολές για να δώσει τη νίκη στην Ελλάδα (72-71).

Το κοινό γέμισε το κλειστό των Άνω Λισίων, η Ελλάδα έκανε το 2-1 στις νίκες στα προκριματικά της διοργάνωσης νε κορυφαίους τους Δημήτρη Αγραβάνη (14π, 6ρ, 4ασ), Γιώργο Παπαγιάννη (14π, 4ρ) και τον Κώστα Σλούκα (8π, 7ασ). Στον αντίποδα, η Τουρκία έπεσε στο 1-2 και πλέον γι’ αυτήν είναι μονόδρομος η νίκη στο νέο παιχνίδι των δύο ομάδων την προσεχή Δευτέρα (28/2). Ξεχώρισαν οι Μελίχ Μαχμούτογλου (21π) και Σέιν Λάρκιν (10π, 9ασ).

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 40-32, 60-56, 72-71

Σωτήρης Μανωλόπουλος (προπονητής Ελλάδας): «Ήταν ένα ματς που θέλαμε πολύ να το πάρουμε. Σε μεγάλο βαθμό και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήμασταν καλύτεροι. Η Τουρκία ήρθε αποφασισμένη και είναι καλύτερα δουλεμένη από εμάς.. Κάποια από τα παιδιά μας είχαν δει μόνο σε χαρτί τα συστήματά μας χωρίς να κάνουν προπόνηση. Τους ευχαριστώ όλους, όλα τα παιδιά και εκείνα που κόπηκαν. Είναι συγκινητική η αφοσίωση όλων στην ομάδα.Είναι τεράστια νίκη. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που χάθηκε η διαφορά στο τέλος. Βασιστήκαμε στην εμπειρία των παιδιών. Έχουμε δύο μέρες μπροστά μας να δουλέψουμε για το ματς στην Τουρκία».

Μελίχ Μαχμούτογλου (Τουρκία): «Παίξαμε καλά, παλέψαμε, αλλά φυσικά έχουμε ακόμη έναν αγώνα στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί θα δείξουμε την ταυτότητα και τον χαρακτήρα μας. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει η FIBA. Θα σταθώ στο φάουλ. Δεν έχω δει ποτέ τέτοιο φάουλ να σφυρίζεται. Είμαστε λυπημένοι που φτάσαμε ως εδώ, το φάουλ έκρινε το αποτέλεσμα. Κρίμα, αμαρτία. Ελπίζω να το ακούσουν αυτό στη FIBA. Είναι τεράστια η ζημιά. Μετά το τέλος του αγώνα πήγα στον διαιτητή και του είπα ότι αυτό είναι ντροπή. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Είμαστε πολύ δυνατοί και ικανοί να κερδίσουμε, το δείξαμε απόψε. Το μόνο που ζητάω από τον τουρκικό λαό είναι να γεμίσει το Sinan Erdem Dome τη Δευτέρα».

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Ελλάδα – Τουρκία 72-71
Λευκορωσία – Μεγάλη Βρετανία ΑΝΑΒΟΛΗ

Η βαθμολογία
Ελλάδα 2-1 , 5 βαθμοί
Τουρκία 1-2, 4 βαθμοί
Λευκορωσία 1-1, 3 βαθμοί
Μ. Βρετανία 1-1, 3 βαθμοί

Η 4η αγωνιστική
Δευτέρα 28/2
19:00 Τουρκία – Ελλάδα
21:00 Μ. Βρετανία – Λευκορωσία

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This