Νέο χαστούκι στον Αμπράμοβιτς – Η βρετανική κυβέρνηση πουλά την Τσέλσι

Must Read

Το ισχυρότερο χαστούκι στον Ρομάν Αμοπράμοβιτς ήρθε από τον υπουργό Τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Κρις Φίλιπ ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «όποιος θέλει να αγοράσει την Τσέλσι πρέπει να απευθυνθεί στην κυβέρνηση».

Η δήλωση αυτή δίνει διάσταση στα μέτρα κατά του Ρώσου ολιγάρχη ο οποίος λόγω μέτρων δεν μπορεί να μεταβιβάσει τις με μετοχές που διαθέτει.

«Σύμφωνα με τις σημερινές συνθήκες η πώληση δεν επιτρέπεται. Όμως, εάν εμφανιζόταν ένας αγοραστής θα μπορούσε να προσεγγίσει την κυβέρνηση και να διαφοροποιηθούν οι όροι ώστε να επιτραπεί η πώλησή της» διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky news.

Ο Αμπράμοβιτς είχε κοστολογήσει την αγαπημένη του ομάδα που είναι κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ και πρόσφατα πρωταθλήτρια κόσμου, στα 4 δις ευρώ. Όμως, όπως αποδεικνύεται από το έλεγχο των οικονομικών, παρά τα τεράστια έσοδα η διαχείριση δεν ήταν χρηστή. Στα 20 χρόνια ο σύλλογος έχει δημιουργήσει χρέος 2,4 δις ευρώ στον ίδιο τον Αμπράμοβιτς. Το κόστος δεν περιορίζεται στα 4 δις ευρώ που έχει ορίσει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της. Ο νέος αγοραστής θα πρέπει να καλύψει κι ένας κόστος 2,7 δις ευρώ που αντιστοιχούν στα έξοδα ανακαίνισης του «Στάμφορντ Μπριτζ», του γηπέδου της ομάδας. Το μίνιμουμ που θα πρέπει να διαθέσει ο νέος αγοραστής φθάνει τα 7 δις ευρώ.

Ο σύλλογος στην περίπτωση που δεν βρεθεί έγκαιρα αγοραστής κινδυνεύει με κατάρρευση. Οι χορηγοί ο ένας μετά τον άλλο αποχωρούν, έσοδα δεν μπορούν να υπάρξουν αφού δεσμεύονται από το κράτος, εισιτήρια για τους αγώνες της δεν μπορεί να εκδώσει και το καλοκαίρι όχι μόνο δεν θα έχει δικαίωμα να κάνει μεταγραφές, αλλά ούτε και να προχωρήσει σε ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών που λήγουν. Τα μόνα έσοδα που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι τα λειτουργικά στα οποία περιλαμβάνονται οι μισθοί των υπαλλήλων και φυσικά των ποδοσφαιριστών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This