Η Μαρσέιγ στο… πιάτο σας – Το μεγάλο πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ

Must Read

Πόσα ξέρουμε ή μάλλον δεν ξέρουμε για την επόμενη αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Κόνφερενς Λιγκ, τη Μαρσέιγ; Το newsbreak.gr απευθύνθηκε σε έναν ειδικό. Τον συντάκτη του περιοδικού «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο» Ανδρέα Αρμάο ο οποίος καλύπτει εδώ και χρόνια τους αγώνες της Α’ Γαλλίας..

Η Μαρσέιγ είναι το πιο ψηλό εμπόδιο που συναντά ο ΠΑΟΚ στο Κόνφερενς Λιγκ. Πέρα από ένδοξο παρελθόν (πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1993) είναι ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, με ποιοτικό υλικό και εξαιρετικό προπονητή, τον Χόρχε Σαμπάολι.

Ο Αργεντίνος τεχνικός ανέλαβε την ομάδα στα μέσα της περσινής σεζόν και την έφερε στην 5η θέση, που της έδωσε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ (μετά τους ομίλους υποβιβάστηκε στο Κόνφερενς).

Ο Αργενετινός τεχνι΄κός της Μαρσέιγ, Χόρχε Σαμπάολι

Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του, πολλές φορές αναστατώνει τα αποδυτήρια και τον φέρνει σε κόντρα με τους παίκτες του. Δεν δίστασε να φέρει στο «Βελοντρόμ» τον Πάου Λόπες στο τέρμα θέτοντας στο… περιθώριο τη «σημαία» του συλλόγου Στιβ Μανταντά, ο οποίος χρησιμοποιείται στο Κύπελλο και την Ευρώπη.

Οσον αφορά το σύστημα που χρησιμοποιεί αυτό εναλλάσσεται ανάμεσα στο 4-3-3 και το 4-3-2-1, ενώ μέχρι να κατασταλάξει στα ακραία μπακ, έπαιζε με τρία στόπερ.

Ηγέτης της ομάδας είναι ο Ντμίτρι Παγέτ, ο οποίος δείχνει αναγεννημένος υπό τις οδηγίες του Σαμπάολι. Ο 34χρονος επιτελικός μέσος έχει σε 24 ματς πρωταθλήματος 9 γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Ο 34χρονος Ντιμίτρτι Παγιέτ αναγεννήθηκε με προπονητή τον Σαμπάολι

Συνεργάζεται αρμονικά με τον Αρκάντιους Μίλικ, ο οποίος είναι το… βαρύ πυροβολικό της ομάδας με 19 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Πολωνός εναλλάσσεται με τον Σεντρίκ Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης, ενώ λύσεις στο σκοράρισμα δίνει ο εξτρέμ Τσενγκίζ Ουντέρ, που αποκτήθηκε από τη Ρόμα και έχει σημειώσει 11 γκολ.

Ο Αρκάντιους Μίλικ, το… βαρύ πυροβολικό της Μαρσέιγ

Αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ είναι πως τη βρίσκει στη 2η ΄θεση του «Σαμπιονά» με βασικό στόχο να τελειώσει τη σεζόν στην τριάδα της βαθμολογίας για να βγει Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρόγραμμά της είναι… φωτιά. Πριν από το εντός έδρας ματς με τον «δικέφαλο» θα δοκιμαστεί στην έδρα της Σεντ Ετιέν, που καίγεται για παραμονή, ενδιάμεσα θα υποδεχθεί τη γειτονική Μονπελιέ, ενώ μετά τη ρεβάνς της Τούμπας, θα δώσει το «κλάσικο» με την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This