Γιουρόπα Λιγκ: Γερμανικό Κύπελλο με… άρωμα Κολομβίας

Must Read

Η Άιντραχτ κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ (5-4 στα πέναλτι τη Ρέιντζερς, 1-1 ματς και παράταση) και μάλιστα αήττητη, αλλά ο θρίαμβος δεν είναι μόνο Γερμανικός. Φέρει την υπογραφή του 26χρονου Κολομβιανού Ραφαέλ Μπορέ.

Είναι αυτός που στο 69′ ισοφάρισε σε 1-1 το ματς (είχαν προηγηιθεί στο 57′ οι Σκωτσέζοι με τον Νιγηριανό Αρίμπο), αλλά, το κυριότερο, ήταν αυτός που σκόραρε στο πέμπτο και καθοριστικό πέναλτι.

Με το τρόπαιο αυτό η Αϊντραχτ εξασφαλίζει:

Τη συμμετοχή της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν ο μόνος τρόπος να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή της παρουσίας, αφού στο οικείο πρωτάθλημα τερμάτισε 11η μακριά από τις θέσεις που ορίζουν ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Βάζει στο ταμείο της 8,6 εκ. ευρώ που αποτελεί την οικονομική επιβράβευση της ΟΥΕΦΑ για την Κυπελλούχο. Η Ρέιντζερς θα αρκεστεί στα 4,6 εκ. ευρώ που εισπράττει ο φιναλίστ.

Επιστρέφει στους Ευρωπαϊκούς τίτλους 42 χρόνια μετά το θρίαμβο στο ΟΥΕΦΑ το 1980, ενώ το 1967 είχε κερδίσει και το Κύπελλο κυπελλούχων

Ο τελικός στο Σάντσεθ Πιθχουάν της Σεβίλλης συγκέντρωσε 150.000 οπαδούς των δύο ομάδων. Κι όμως μόνο οι 18.000 από αυτούς είχαν εισιτήριο για το γήπεδο. Οι υπόλοιποι απλά απόλαυσαν την ατμόσφαιρα του τελικού και είδαν τον τελικό από γιγαντοοθόνες σε επίκαιρα σημεία της πόλης.

Μοιραίος παίκτης για τη Ρέιντζερς ο Ουαλός Άαρον Ράμσεϊ. Προερχόταν από διαδοχικούς τραυματισμούς, πέρασε στον αγώνα στο 118′ μόνο για να προσφέρει με την εμπειρία του ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι, αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας Τραπ κατάφερε να διώξει την μπάλα.

Άιντραχτ: Τραπ, Εντικά (101′ Λεντς), Τούτα (57′ Χασέμπε), Τουρέ, Κνάουφ, Ρόντε (89′ Γιάκιτς), Σο (106′ Χρούστιτς), Κόστιτς, Καμάντα, Λίντστρεμ (71′ Χάουγκε), Μπορέ

Ρέιντζερς: ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέρ, Μπάσι, Γκόλντσον, Μπάρισιτς (117′ Ρούφι), Λούντσραμ, Καμάρα (91′ Άρφιλντ), Τζακ (74′ Ντέιβις), Κεντ, Ράιτ (74′ Σακάλα, 118′ Ράμσεϊ), Αγιοντέλε Αρίμπο (101′ Σαντς)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This