17 Ιουνίου 1964 – Το σπάνιο βίντεο από τη μέρα που κάηκε το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας!

Must Read

Τα ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού σχεδόν πάντα ήταν επεισοδιακά. Ένα από αυτά όμως που έγινε τέτοια μέρα το 1964 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν συνεπλάκησαν οι οπαδοί των δύο ομάδων. Αντίθετα ενώθηκαν για να βάλουν φωτιά – κυριολεκτικά – στο γήπεδο.

Το ντέρμπι περίμενε με αγωνία όλη η Ελλάδα. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίας «Αθλητική Ηχώ» τη μέρα του αγώνα

Τότε, οι αγώνες στο Κύπελλο ήταν μονοί. Κι όχι μόνο αυτό. Εάν το ματς στην παράταση παρέμενε ισόπαλο δεν υπήρχαν πέναλτι, αλλά οι ομάδες έπαιζαν και πάλι. Αυτό το εκμεταλλεύονταν οι επιτήδειοι της εποχής και φρόντιζαν για εισπρακτικούς λόγους να δίνουν και δεύτερο ματς. Τότε τα εισιτήρια ήταν το μοναδικό έσοδο των ομάδων.

Στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου εκείνη τη χρονιά ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έπαιζαν με τον ήλιο… κατακέφαλα. Το ματς πήγε στη παράταση, το σκορ ήταν 1-1 και στο 115ο ο Δομάζος έχασε μοναδική ευκαιρία για γκολ.

Αυτό ήταν! Ο κόσμος που… έβραζε στις εξέδρες, από τη ζέστη, αλλά και οργή, θεώρησε ότι το ματς ήταν στημένο. Οι οπαδοί των δύο ομάδων μπήκαν στο γήπεδο κατέστρεφαν ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Η εφημερίδα «»Απογευματινή» αφιέρωσε όλη την πρώτη της σελίδα στα επεισόδια με εντυπωσιακές φ ωτογραφίες από τις καταστροφές των οπαδών

Φώναζαν μάλιστα «Περού – Περού» αφού στη Νοτιαμερικανική χώρα είχαν γίνει εκείνη την εποχή σοβαρά επεισόδια.

Το δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Έθνος»

Η ΕΠΟ έντρομη δεν τιμώρησε τις δύο ομάδες. Απλά τις απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωσης και το Κύπελλο δόθηκε στην ΑΕΚ που είχε νικήσει στον άλλο ημιτελικό τον Πιερικό.

Από την πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Ελευθερία»

Εκείνη την εποχή δνε υπήρχε τηλεόραση. Υπήρχαν όμως κινηματογραφικά συνεργεία στο γήπεδο για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Τύπου και Πληροφοριών που παρήγαγε τα «Ελληνικά Επίκαιρα» που προβάλλονταν στους κινηματογράφους. Το φιλμ καταστράφηκε από τους υπεύθυνους της εποχής. Ευτυχώς, για την Ιστορία, υπήρξε ένας ερασιτέχνης κινηματογραφιστής που διέσωσε στιγμές του αγώνα, αλλά και τα επεισόδια που τον διέκοψαν. Αυτό είναι το μοναδικό κινηματογραφικό αποτύπωμα εκείνης της μέρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This