Εννιά χρόνια πρέπει να μείνει στις Ρωσικές φυλακές η Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ Μπρίτνι Γκράινερ!

Must Read

Η ζωή της Μπρίτνι Γκράινερ ήταν πάντα αντισυμβατική. Το αστέρι του γυναικείου ΝΒΑ (WNBA) με καριέρα στην Ευρώπη και δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια είναι υποχρεωμένη για τα επόμενα εννιά χρόνια να μείνει στις ρωσικές φυλακές μετά την απόφαση του δικαστηρίου το απόγευμα της Πέμπτης.

Κρίθηκε ένοχη για κατοχή και λαθρεμπορία ναρκωτικών ουσιών. Είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου όταν οι τελωνειακές αρχές εντόπισαν στις αποσκευές της φιαλίδια με λάδι κάνναβης που μπορεί στην πατρίδα της, την Αμερική, να κυκλοφορούν ελεύθερα, αλλά απαγορεύονται στη Ρωσία.

Στην απολογία η 31χρονη Γκράινερ ζήτησε από το δικαστήριο να μην της καταστρέψει τη ζωή και να την αφήσουν να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Μόνο που το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Η ύψος 2,02μ μπασετμπολίστρια αγωνιζόταν για χρόνια στη Ρωσία, στην ομάδα του Εκατερίνεμπουργκ, είναι ευρύτερα γνωστή στη χώρα και πολλοί θεωρούν ότι η σύλληψή της έχει στόχο την ανταλλαγή με δύο κρατούμενους στις ΗΠΑ που κατηγορούνται ο μεν ένας για κατασκοπεία και ο δεύτερος για εμπόριο όπλων!

Η ίδια η αθλήτρια παραδέχτηκε το λάθος της και τόνισε ότι δεν πέρασε από μυαλό της να παραβιάσει το νόμο. Απλά δεν το ήξερε.

Σε δήλωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζό Μπάιντεν τόνισε ότι «η Ρωσία λανθασμένα κρατάει την Μπρίτνι Γκράινερ φυλακισμένη. Είναι απαράδεκτο, καλώ τη Ρωσία να την αποδεσμεύσει άμεσα, ώστε να γυρίσει στη σύζυγό της, στους αγαπημένους της, στους φίλους και στις συμπαίκτριές της. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να την φέρουμε πίσω στο σπίτι το συντομότερο δυνατό».

Η Γκράινερ ήταν από τις πρώτες αθλήτριες που δήλωσαν ανοιχτά την ομοφυλοφιλία τους. Είναι παντρεμένη δύο φορές, δεύτερη σύζυγός της είναι η Σερέλ Γουάτσον που μετά το γάμο το καλοκαίρι του 2019 πήρε το επώνυμο Γκράινερ. Παράλληλα έγινε η πρώτη ομοφυλόφιλη που υπέγραψε συμβόλαιο με εταιρεία αθλητικών ειδών κόντρα στις προκαταλήψεις που υπάρχουν στο χώρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This