Ο Αστέρας προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε να σταματήσει τον Παναθηναϊκό

Must Read

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την επέλασή του στην Σούπερ Λίγκα. Έχει το απόλυτο με επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες, αλλά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης τα… χρειάστηκε. Έπρεπε να περιμένει μέχρι το 79ο λεπτό για να δει την μπάλα στα δίχτυα. Σκόρερ – ποιός άλλος; – ο Αϊτόρ που έχει σημειώσει 7 γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς. Το γκολ ήταν με πέναλτι που χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR για να υποδειχτεί (ο Ζουκάνοβιτς ανάτρεψε τον Ισπανό την ώρα του σουτ).

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά δεν φταίνε οι παίκτες του. Μπορεί η απουσία του Σπόραρ να στέρησε την ποιότητα στη γραμμή κρούσης, αλλά υπεύθυνος για το κακό θέαμα και τα πολλά νεύρα ήταν ο Αστέρας που διάλεξε να παίξει το παιχνίδι της «γάτας με το ποντίκι». Σκληρό παιχνίδι με την ανοχή του διαιτητή Παπαδόπουλου, αλλά και αμέτρητες καθυστερήσεις.

Ήταν τόσες οι καθυστερήσεις στο ματς που λίγο έλειψε η μπάλα να μείνει περισσότερο στα χέρια του διαιτητή Παπαδόπουλου, παρά να κυλά στο χόρτο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Κρίμα γιατί μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει και να παίξει και πάλι στα πλέι χρειάζεται να δημιουργεί και όχι να καταστρέφει. Παίζοντας καλά μπορούσε να χάσει, αλλά να κερδίσει και το χειροκρότημα. Κατεστρέφοντας και βαθμό δεν πήρε και τις αποδοκιμασίες εισέπραξε.

Στο β΄ μέρος η πίεση του Παναθηναϊκού προς τον Αστέρα έγινε αφόρητη. Ήταν φανερό ότι κάποια στιγμή θα απέδιδε τη στιγμή που ο Αστέρας σε όλο το ματς είχε μόλις δύο τελικές. η πρώτη με τον Τιλίκα στο 50′ που εξουδετέρωσε ο Μπρινιόλι. Η δεύτερη λίγο έλειψε να είναι και φαρμακερή δευτερόλεπτα πριν το τέλος όταν ο Σίτο λίγο έλειψε να βρει δίχτυα, αλλά τον σταμάτησε ο Ιταλός πορτιέρε.

Στο 51′ και 56′ ο Ιωαννίδης απέτυχε να σκοράρει, αλλά την εκαιρία του αγώνα – και μάλιστα… τριπλή – την έχασε ο Βέρμπιτς στις καθυστερήσεις του αγώνα

Στο πρώτο μέρος δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Ο «καθαρός χρόνος» ήταν ελάχιστος. Οι συνεχείς διακοπές από φάουλ (17 συνολικά, τα 10 από αυτά για τον Αστέρα) και η ένταση των μονομαχιών που έφθαναν στα όρια της κάρτας (άσχετα εάν μόνο ο Ιγκλέσιας την αντίκρυσε στο διάστημα αυτό), περιόρισαν τις δυνατότες των δύο ομάδα, ειδικά του Παναθηναϊκού να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Ο Ηρακλής Μεταξάς είχε καταφέρει να περιορισίσει σημαντικά τον Αϊτόρ, τον πιο επικίνδυνο ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων. Δεν είναι λοιπόν περίεργο πως το 65% κατοχής της μπάλας μεταφράστηκε μόνο σε μια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό όταν σε προσπάθεια του Σένκεφελντ ο Παπαδόπουλοες έδιωξε σε κόρνερ.

Κόκκινη: 84′ Ζουγκάνοβιτς

Κίτρινη: 65′ Κουρμπέλης – 20′ Ιγκλέσιας, 54′ Καστάνιο, 73′ Γκαρντάβσκι, 78′ Ζουκάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες (75′ Βαγιαννίδης), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (90+ Τσοκάι), Αϊτόρ, Μπερνάρ, Παλάσιος (63′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.

Αστέρας Τρ.: Παπαδόπουλος, Γκαρσία (45+ Κρεσπί), Καστιάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρεζ, Ιγκλέσιας, Στάνκο, Τιλίκα (88′ Ριέρα), Γκαρντάβσκι, Μπαρτόλο (88′ Σίτο), Μπαράλες (60′ Μουνάφο).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This