Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος τσέκαρε την εφαρμογή του floating και στο ποδόσφαιρο περνώντας το στην επόμενη φάση

Ο προπονητής της ΑΕΚ Β δοκίμασε την μέθοδο αποθεραπείας του ΝΒΑ και με πολύ καθαρό μυαλό μίλησε για την πορεία της πρώτης ομάδας αλλά και το πρωτάθλημα της Superleague 2.

Συντάκτης: Newsroom

Από την Έλενα Φάκου

To floating είναι η απόλυτη μορφή χαλάρωσης για την ψυχή και το σώμα. Ένας τρόπος να αποβάλλουμε το stress, να ηρεμήσουμε το μυαλό μας και να φροντίσουμε τον εαυτό μας συνολικά.  Από την πρώτη δεξαμενή επίπλευσης (κάψουλα ή pod) που δημιουργήθηκε από τον Dr John Lilly το 1954 μέχρι τα τελευταίας τεχνολογίας float pods που κυκλοφορούν σήμερα, το floating είναι μία πρακτική που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στην Αμερική, χρησιμοποιείται ευρέως και στις θεραπείες αποκατάστασης των αθλητών του ΝΒΑ, ενώ κερδίζει συνεχώς έδαφος με πολλούς επαγγελματίες αθλητές ατομικών και ομαδικών σπορ να το προτιμούν για τα πολλαπλά οφέλη του. Ταυτόχρονα, ψυχολόγοι, φυσικοθεραπευτές και ειδικοί αποκατάστασης το προτείνουν όλο και περισσότερο με την αιώρηση μέσα στο νερό να κερδίζει συνεχώς έδαφος ανάμεσα στις υπόλοιπες θεραπείες wellness.

O κόουτς της ΑΕΚ B Σωκράτης Οφρυδόπουλος αποδέχθηκε την πρόκληση-πρόσκληση του ιδιοκτήτη του κέντρου Etherfloat, έκανε μια συνεδρία floating και μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία του:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κάρολο Πολύζο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του στο Εtherfloat. Λόγω της προηγούμενης ιδιότητας μου ως ποδοσφαιριστής υπήρχε μια εξοικείωση με το υδάτινο στοιχείο. Χρησιμοποιούσαμε ως παίκτες και χρησιμοποιούνται ακόμα τζακούζι, πισίνες υδρομασάζ κτλ. ως μεθόδοι αποκατάστασης. Η χρησιμότητα τους ήταν περισσότερο αναγκαία μετά από απαιτητικούς αγώνες ή εφόσον είχε συσσωρευτεί κόπωση. Άρα υπάρχει η κοινή  παραδοχή ότι όλα αυτά βοηθάνε, ξεκουράζουν και επαναφέρουν το σώμα ενός αθλητή, κάτι το οποίο επισημαίνει το ιατρικό team μιας ομάδας. Το floating έχει κοινό στοιχείο το νερό όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και μοναδικό. Μας παρέχει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα ίσως και παραπάνω.»

Θα θέλαμε να μας περιγράψετε την εμπειρία της αιώρησής σας μέσα στην κάψουλα του floating:

«Αρχικά άκουσα από τον ιδιοκτήτη τις οδηγίες χρήσης, του χώρου και της κάψουλας. Όλα εύκολα και απλά. Το καλό είναι ότι εμείς χρησιμοποιούμε το υδάτινο περιβάλλον και όχι  αυτό εμάς. Ρώτησα ο,τι ήθελα ώστε να μπορώ να επωφεληθώ αμέσως και να μη χάσω χρόνο. Αυτό που μου ακούστηκε μαγικό και παράξενο ήταν, ότι λόγω της υψηλής άνωσης μπορούμε να αιωρούμαστε  στο νερό. Επιλέγουμε εμείς αν θέλουμε φωτισμό ή όχι, ή αν η πόρτα της κάψουλας θα είναι ανοιχτή, μισάνοιχτη ή κλειστή. Αφού  τελικά μπήκα ήταν έτσι: Το σώμα μας αιωρείται σε ένα υδάτινο σύννεφο. Σε 1 λεπτό έκλεισα την κάψουλα και το φωτισμό. Στην 1 ώρα που διαρκεί είμαστε εμείς, ο εαυτός μας και το νερό. Ο χρόνος είναι αρκετός. Εμείς δημιουργούμε τους δικούς μας  κανόνες και όρους για τον εαυτό μας. Αφού επεξεργαστούμε για λίγα λεπτά το χώρο και το νερό αφηνόμαστε. Η θετική διάθεση που μας δημιουργείται λειτουργεί πολυεπίπεδα θετικά. Η ησυχία και η γαλήνη του χώρου αυξάνει τη συγκέντρωση και την προσήλωση μας σε ο,τι θέλουμε να εστιάσουμε. Λειτουργεί ευεργετικά ξεκουράζοντας μας  σωματικά αρχικά και δυναμώνοντας μας πνευματικά.»

Δώστε μου τρεις λόγους για τους οποίους θα προτείνατε σε έναν αθλητή  να κάνει floating και άλλους τρεις για τους οποίους θα το προτείνατε σε έναν άνθρωπο που δεν είναι επαγγελματίας αθλητής:

«Δεν θα διαχώριζα τους ανθρώπους σε επαγγελματίες αθλητές και μη για να κάνουν floating. Είναι όλοι άνθρωποι και έχουν όλοι το δικαίωμα της ξεκούρασης και αναζωογόνησης του εαυτού τους. Αρκεί να είναι οικονομικά εφικτό. Διότι ζούμε σε δύσκολες εποχές πραγματικά. Το λέω  πάντως αυτό γιατί είτε είσαι οικοδόμος, είτε δημόσιος υπάλληλος, είτε γιατρός, είτε υδραυλικός, έχεις το δικαίωμα να  φροντίζεις τον εαυτό σου. Να τον προσέχεις, να τον ξεκουράζεις. Η διαφορά είναι ότι στους επαγγελματίες αθλητές επιβάλλεται να επανέλθουν όσο πιο γρήγορα γίνεται έως την επόμενη καταπόνηση. Γιατί οι απαιτήσεις, οι στόχοι και οι προσδοκίες είναι υψηλές και οι σωματικές καθημερινές απαιτήσεις πολύ υψηλότερες.»

Οι 3 λόγοι  για τους οποίους  θα το συνιστούσα θα ήταν

1. Σωματική ξεκούραση

2. Πνευματική αναζωογόνηση

3. Ψυχική εξισορρόπηση

Πως νιώσατε ότι βοήθησε το floating το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας;

«Η  βασική διαφορά του floating με τις υπόλοιπες μεθόδους αποκατάστασης είναι ότι υπάρχει εξατομίκευση της επαναφοράς του αθλητή. Διαχειρίζεται μόνος του για 1 ώρα τον εαυτό του. Κανόνες συγκεκριμένοι δεν υπάρχουν. Τους διαμορφώνει ο ίδιος επειδή ο καθένας ξέρει καλύτερα τον εαυτό του. Η δική μου εμπειρία ήταν ότι τη σωματική μου ξεκούραση, τη διαδέχτηκε  η πνευματική. Η αίσθηση ότι ξεκουράζεσαι  σου προκαλεί διαύγεια πνεύματος. Το άθροισμα των 2 αυτών συνισταμένων σε οδηγεί ώστε πλέον και ψυχικά να νιώθεις δυνατός. Η σειρά και οι ανάγκες μπορούν να ποικίλουν από αθλητή σε αθλητή και από άνθρωπο σε άνθρωπο  Πχ. Να έπεται η σωματική ξεκούραση της πνευματικής αντί να προηγείται.»

Aν είχατε τη δυνατότητα να εντάξετε το floating στη διαδικασία της αποθεραπείας θα το κάνατε κι αν ναι γιατί;

«Στο ερώτημα αν θα μπορούσαμε να εντάξουμε το floating στην αποκατάσταση και αποθεραπεία μιας ομάδας θα ξεκινούσα λέγοντας ότι δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική από τη στιγμή που το floating χρησιμοποιείται ευρέως πλέον στο NBA στο καλύτερο και ακριβότερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο. Η απάντηση θα ήταν ναι γιατί αφενός προσθέτουμε μια ακόμα μέθοδο στις ήδη υπάρχουσες, αφετέρου η εξατομικευμενη αποκατάσταση λειτουργεί στοχευμένα. Όλα αυτά όμως πάντα θα αποφασίζονται αφού έχουμε μιλήσει και συμβουλευτεί το επιστημονικό μας staff, το ιατρικό team και το τεχνικό team αποκατάστασης και αποφόρτισης.»

Aν ήσασταν ακόμη εν ενεργεία παίκτης σε ποια φάση νιώθετε ότι θα χρειαζόσασταν να κάνετε μια συνεδρία floating και γιατί;

«Αν όταν έπαιζα υπήρχε , εικάζω πως θα έκανα χρήση του αμέσως μετά τον αγώνα και την επόμενη μέρα, ώστε να αποκαταστήσω τη σωματική και πνευματική κούραση άμεσα. Ίσως μια ακόμα χρήση μεσοβδόμαδα θα μου έδινε την προσδοκούμενη ψυχική συγκέντρωση και προσήλωση πριν τον επόμενο αγώνα.»

Πως σας φαίνεται η εικόνα της φετινής ΑΕΚ;

«Η φετινή ΑΕΚ έχει κάνει στοχευμένες και καλές επιλογές στους παίκτες που ήρθαν. Όταν λέμε καλές επιλογές εννοούμε παίκτες που μπορούν να υποστηρίζουν και να υπηρετούν το σχέδιο του προπονητή τους μαζί με τους ήδη υπάρχοντες.

Η ΑΕΚ έχει έναν εργατικό, σοβαρό προπονητή που με σύμμαχο την προσωπικότητα του και το πολυμελες team του, παρουσιάζουν καλό ποδόσφαιρο με πίεση, επιθετικότητα ,τρεξίματα και μεγάλη αποτελεσματικότητα στις 1 vs 1 καταστάσεις μέσα στο γήπεδο. Ένα από βασικά περσινά μειονεκτήματά μας επίσης, ήταν η συνολική αμυντική λειτουργία και τα ατομικά λάθη. Φέτος στις ίδιες αγωνιστικές έχουμε δεχτεί τα μισά σχεδόν γκολ απ ότι πέρσι την 7η αγωνιστική.

Ομάδα που πρωταγωνιστεί δεν μπορεί να δέχεται 12 με 15 γκολ παραπάνω από τους ανταγωνιστές της. Η βαθμολογική της συγκομιδή την αδικεί όπως και η προσωρινή διαφορά των 6 βαθμών από τον ΠΑΟ. Όμως η εξαιρετική εικόνα των τελευταίων 3 αγωνιστικών συν ότι παίζουμε πλέον στο σπίτι μας στη Ν. Φιλαδέλφεια σε ένα γεμάτο γήπεδο με εκπληκτικό παλμό από τον κόσμο κατατάσσει την ΑΕΚ ως φαβορί και για τους 2 εγχώριους τίτλους.»

Ποιες είναι οι διαφορές στην φετινή ΑΕΚ Β και τι έχετε να δηλώσετε για την έναρξη του πρωταθλήματος της Superleague 2;

«Η ΑΕΚ Β πέρσι είχε μια εξαιρετική χρονιά. Ήταν μια ομάδα με αρχές σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού παίζοντας απέναντι σε έμπειρες ομάδες και παίκτες. Έχουμε ρίξει φέτος το μέσο όρο ηλικίας σε σχέση με πέρσι, αλλά πιστεύουμε ότι και αυτή τη χρονιά έστω και με παίκτες μικρότερης ηλικίας χωρίς επαγγελματικές συμμετοχές θα έχουμε μια καλή εικόνα.

Από το περσινό ρόστερ μας με απόφαση του Ματίας Αλμέιδα,  5 παίκτες προπονούνται μόνο με την αντρική ομάδα. Οι 2 γκολκίπερς Χατζηεμμανουήλ και Θεοχάρης, ο Μουστακόπουλος, ο Κοσίδης και ο Ραντόνια. Ο Μιτάι που όλη τη χρονιά έπαιξε στην ΑΕΚ Β  έκανε μια μεγάλη μεταγραφή στη Ρωσία.

Δυο παίκτες μας, πήραν μεταγραφές σε ομάδα της  Superleague: O Κορνεζος και ο Μπάμπης αγωνίζονται στη Λαμία. Ο Γιούσης πήγε Β Ολλανδίας.  Ο Γιαννούτσος Β Κύπρου. Άρα θα έχουμε μια εντελώς νέα ομάδα.

Όσο για  το  πρωτάθλημα  της Sulerleague2  δεν μπορούμε να μιλήσουμε, διότι συνεχίζουμε να πρωτοτυπούμε διανύοντας τον 4ο μήνα προετοιμασίας. Όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα στην Ευρώπη έχουν σε πολύ υψηλό επίπεδο τη Β Εθνικη τους. Έχουν παίξει από 9 έως 14 αγώνες ήδη. Ακόμα και η Κύπρος βρίσκεται στην 6η αγωνιστική και έως να ξεκινήσουμε θα είναι στην 10η.  Στην Ελλάδα δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια  έχουμε μια μόνο επαγγελματική κατηγορία ,τη Superleague. Από κει και κάτω υπολειτουργούν όλα. Ας ελπίσουμε να τη δούμε λοιπόν όπως της αξίζει.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο βίος και η… Πολιτεία του Νούσιου

Του ΣΑΒΒΑ ΛΙΒΑΝΙΟΥΗ Θεσσαλία πνίγηκε από τη λάσπη και τις επόμενες ημέρες της τεράστιας καταστροφής στις τηλεοπτικές εκπομπές φιλοξενήθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Παλαμά...

Οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ συνελήφθησαν στην Κροατία για τα επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια

Η Ελλάδα έχει ζητήσει την έκδοση 10 μελών των οργανωμένων οπαδών

Επιστροφή στο πρωτάθλημα με κρίσιμα ματς σε Ηράκλειο και Σέρρες – Που θα δείτε...

Μετά τις ευρωπαϊκές επιτυχιές των ελληνικών ομάδων η επιστροφή στο πρωτάθλημα με δύο ματς – κειδιά για την πορεία των ομάδων σε Ηράκλειο και...

Παραιτήθηκε ο αρχιδιαιτητής Μπένετ, γίνεται κανονικά την Δευτέρα το ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Την παραίτησή του από την προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΠΟ υπέβαλλε το πρωί του Σαββάτου ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Στίβ Μπένετ. Αιτία...

Στον τελικό του τουρνουά της Γουαδαλαχάρα η Σάκκαρη

Το δεύτερο τουρνουά στην καριέρα της μετά από αυτό του Ραμπάτ (2019) διεκδικεί η Μαρία Σάκκαρη τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα 3, Novasports6). Με...

Η Αλ Νασρ έντυσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο Σαουδάραβα για την εθνική επέτειο της χώρας

Βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου δείχνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο ντυμένο Σαουδάραβα και κρατώντας ένα σπαθί. Η Αλ Νασρ θέλησε με αυτόν τον...

Ο Ιταλός Σιμόνε Σότσα θα διευθύνει το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ την Δευτέρα

Βρέθηκε, επιτέλους, διαιτητής για το ντέρμπι της Δευτέρας στη Λεωφόρο. Τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ θα διευθύνει ο 36χρονος Ιταλός, Σιμόνε Σότσα...

Ο Άγγελος Μπασινάς στο ΟΠΑΠ Game Time για τα μυστικά της καριέρας του, το...

Ποιο είναι το γούρι του Άγγελου Μπασινά; Ποιος είναι ο αγαπημένος του τραγουδιστής και ποιος ο δυσκολότερος αντίπαλος που συνάντησε στην καριέρα του; Πού προτιμά να...

Κι όμως ο Σιντιμπέ τόχει ξανακάνει στο Τσάμπιονς Λιγκ – Δείτε τα προηγούμενα γκολ...

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ δεν είναι αυτό που λέμε... δεινός σκόρ. Κάτι η θέση που αγωνίζεται, κάτι η ύπαρξη πολλών σκόρερ στην Ένωση δεν του...

Και στο τέλος κερδίζει (όπως και πέρσι) η… Φράιμπουργκ (3-2)

Στο ίδιο έργο θεατές ήταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στον αγώνα με τη Φράιμπουργκ. Πέρσι οι Γερμανοί νίκησαν με 3-0, φέτος ήρθαν και πάλι...

Τους… πόνεσε ο Πόνσε με το γκολ της νίκης, 3-2 στην έδρα της Μπράιτον

Πήγε στην Αγγλία χωρίς δύο ποδοσφαιριστές - κλειδιά, τον Βίντα και τον Μουκουντί. Ήταν απουσίες της τελευταίας στιγμής για τον Αλμέιδα που έκανε άνω...

Ξεκίνημα με «τρίποντο» στο Ελσίνκι για τον ΠΑΟΚ (3-2)

Έπρεπε να βρεθούν στα σχοινιά οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των αγώνων τους στο Κόνφερενς Λιγκ. Η Ελσίνκι είχε σκοράρει στο 35', η...

Ιωαννίδης και Σπόραρ βύθισαν το «κίτρινο υποβρύχιο» της Βιγιαρεάλ (2-0)

Οι δύο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού εξαπέλυσαν δύο... τορπίλες στο 38' και στο 78' βύθισαν το «κίτρινο υποβρύχιο» της Βιγιαρεάλ (2-0). Οι «πράσινοι» με...

Επεισόδια στο Βέλγιο – Επιτέθηκαν στο πούλμαν της Φιορεντίνα οπαδοί της Γκενκ

Η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει πριν από τον αγώνα της Γκενκ με την Φιορεντίνα το για Conference League. Βέλγοι οπαδοί επιτέθηκαν στο πούλμαν...

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 4 παίκτες της Ρεάλ για διάδοση ροζ βίντεο

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους τέσσερις παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για διάδοση βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, οι ποδοσφαιριστές...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αδερφός Στέφανου Κασσελάκη: «Όταν μου είπε ότι είναι με τον Τάιλερ του είπα ότι τον αγαπώ με όποιον κι αν είναι»

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Στέλιο, ο οποίος τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στην Ελλάδα για να τον στηρίξει στον αγώνα του...

Λάκης Γαβαλάς για Στέφανο Κασσελάκη: «Σε ένα θεματικό πάρτυ φορούσε κόκκινο φόρεμα και γόβες και ήταν εξαιρετικός»

Ο Λάκης Γαβαλάς έκανε κάποιες δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής «Breakfast@Star» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καλοκαιρινές του διακοπές, στη συμμετοχή του στη σειρά...

Δημοσκόπηση: Ποιον προτιμάτε για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ;

Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Στον δεύτερο γύρο, αναμετράται ο Στέφανος Κασσελάκης με την Έφη Αχτσιόγλου.Εσείς ποιον προτιμάτε...

Για ποτάρες βγήκαν Στέφανος, Τάιλερ και η τρανς Αλίκη Βασιλούδη: Θα κάνουν μαζί εκπομπή

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο σύζυγός του Τάιλερ Μακμπέθ, βγήκαν για ποτό μαζί με τη γνωστή τρανς Αλίκη Βασιλούδη όπως είδαμε σε σχετικό βίντεο...

Ο πολίτης που αρνήθηκε τη νέα ταυτότητα και δικαιώθηκε

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα διαδηλώνοντας κατά των νέων ταυτοτήτων, την κάρτα του πολίτη, όπως θα λέγεται.Από τον Βαγγέλη ΚαράληΜε αφορμή...

O Θέμης Κανέλλος έβγαλε στη φόρα τα μηνύματα που δέχεται: «Eίσαι η φαντασίωση για τους περισσότερους άντρες»

O Θέμης Κανέλλος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram κάποια screenshots από μηνύματα που λαμβάνει από άνδρες, τα οποία τον αποθεώνουν γράφοντάς του...

«Πονάω» – Ανατριχίλα από τις καταθέσεις στη δίκη του προπονητή taekwondo που κατηγορείται για εκμετάλλευση ανήλικων αθλητών του

Ανατριχίλα προκάλεσαν όσα ακούστηκαν χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, στο εδώλιο του οποίου κάθισε ο 47χρονος προπονητής taekwondo που κατηγορείται ότι...

Σοκάρει ο σύζυγος της Εύης Ανδρεαδάκη που σκοτώθηκε στη Λιβύη: «Δεν ήθελε να πάει, την ανάγκασαν!»

«Εγώ της είπα ότι θα κάνω κάτι να μην πάει. Έφτασα σε σημείο να της πω να φύγει από το στράτευμα.», τόνισε.
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ