Όλα τα σενάρια για την πρόκριση της Εθνκής στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπασκετ

Must Read

Το καμπανάκι για το ελληνικό μπάσκετ χτύπησε στο Ηράκλειο. Η ήττα από τη Λετονία με είκοσι πόντους (60-80) δείχνει ότι πίσω από τη βιτρίνα, την ομάδα δηλαδή που αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ δεν υπάρχει ανάλογο υλικό. Αυτό ας προβληματίσει την ομοσπονδία και τους άλλους αρμόδιους.

Αυτό που απασχολεί την Εθνική είναι το πως θα προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία (25/8 έως 10/9/2023).

Υπάρχιε ένα πολύπλοκο σύστημα διεξαγωγής που θα οδηγήσει 12 ομάδες από την Ευρώπη στα τελικά. Προς το παρόν αυτό που ενδιαφέρει την Ελλάδα είναι να προκριθεί στην επόμενη, τελική, φάση της διοργάνωσης.

Πως μπορεί να γίνει αυτό; Να καταλάβει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις στον 9ο όμιλο που συμμετέχει.

Αυτή τη στιγμή η κατάταξη είναι:

Λετονία 6-1 νίκες- ήττες

Σερβία 4-3

Ελλάδα 4-3

Τουρκία 3-4

Βέλγιο 3-4

Μεγάλη Βρετανία 1-6

Τη Δευτέρα γίνεται η επόμενη αγωνιστική

Λετονία – Μεγάλη Βρετανία (19:30)

Σερβία – Τουρκία (21:00)

Βέλγιο – Ελλάδα (21:30)

Η Εθνική έχει, ουσιαστικά, τελικό με το Βέλγιο. Είναι απαραίτητη η νίκη για να κρατά την τύχη στα χέρια της. Παράλληλα θέλει στο Βελιγράδι να νικήσουν οι Σέρβοι τους Τούρκους. Στην περίπτωση αυτή η πρόκριση είναι σχεδόν δεδομένη δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.

Εάν νικήσουν οι Τούρκοι στο Βελιγράδι η Ελλάδα θα θέλει μια νίκη στα δύο τελευταία ματς, με Σερβία εντός ή Λετονία (που έχει ήδη προκριθεί) εκτός.

Σε περίπτωση ήττας μπαίνουμε σε περιπέτειες Προκύπτουν ισοβαθμίες και αυτή τη στιγμή το μόνο δεδομένο είναι είμαστε καλύτεροι από την Τουρκία την οποία έχουμε νικήσει και στα δύο ματς.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (24/2)

Τουρκία – Λετονία

Μεγάλη Βρετανία – Βέλγιο

Ελλάδα – Σερβία

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (27/2)

Σερβία – Μεγάλη Βρετανία

Βέλγιο – Τουρκία

Λετονία – Ελλάδα

Στην γ’ φάση οι τρεις πρώτες ομάδες του οιμίλου διασταυρώνονται με τις τρεις πρώτες του 10ου ομίλου (Γερμανία, Φινλανδία, Σλοβενία, Σουηδία, Ισραήλ, Εσθονία), μεταφέρουν τα αποτελέσματα των αγώνων τους από τη β’ φάση και οι δύο πρώτοι παίρνουν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This