Ο πιτσιρικάς που έπιασε πέναλτι του Μέσι και πήρε δώρο ένα ποδήλατο!

Must Read

Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Προς το τέλος της δεκαετίας του ’90 δύο πιτσιρικάδες κυνηγούσαν το όνειρό τους, να γίνουν ποδοσφαιριστές. Ήταν από την Αργεντινή και πήραν μέρος σε ένα τουρνουά με έπαθλο ένα ποδήλατο στον κάθε παίκτη της νικήτριας.

Στον τελικό έφθασαν δύο ομάδες. Η Εστρέλα Τζούνιορ από τη Σάντε Φε και η Νιούελς Ολντ Μπόις. Η Εστέλα κέρδισε 3-0. Ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος έπαιξε ένα πέναλτι. Ο τερματοφύλακας της Εστέλα «ψάρεψε» τον μικρόσωμο ποδοσφαιριστή που το εκτέλεσε. Τερματοφύλακας ήταν ο Χερνάν Γκαλίνες που συμμετέχει στο Μουντιάλ ως γκολκίπερ του Ισημερινού. Όσο για τον άλλο, αυτόν που έχασε το πέναλτι, λεγόταν… Λιονέλ Μέσι!

Ο Γκαλίντες (αριστερά) με τα αδέλφια του την εποχή που αντιμετώπισε τον Λιονέλ Μέσι

Ναι ήταν ο μετέπειτα σούπερ σταρ. Ολοκληρώθηκε και έγινε διάσημος μετακομίζοντας στην Ευρώπη. Ο Γκαλίντες , ο πιτσιρικάς που έπιασε το πέναλτι χρειάστηκε κι αυτός να μετανστεύσει για να γνωρίσει την καταξίωση. Πήγε στον Ισημερινό, πολιτογραφήθηκε και τώρα εντυπωσιάζει στο Μουντιάλ!

 

Στα 35 του χρόνια ο πιτσιρικάς από το Ροζάριο έχει να θυμάται όχι μόνο το πέναλτι του Μέσι, αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε μέχρι να φθάσει στο Κατάρ. Στη Ροζάριο δεν είχε ευκαιρίες. Πήγε στη Χιλή, στη Ρέιντζερς όπου και πάλι δεν ξεχώρισε. Το 2011 η Ουνιβερσιτά Κατόλικα του Κίτο τον πήρε δανεικό και λίγο αργότερα τον απέκτησε. Εκεί αγωνίστηκε για οκτώ χρόνια πριν πάει φέτος στην Αρούκας.

Οπαδό;ς του Ισημερινού ζητά από τον Γκαλίντες τα γάντια του!

 

Κλήθηκε στην εθνική του Ισημερινού πέρσι στο Κόπα Αμέρικα. Στον αγώνα με την Ολλανδία έδειξε ότι μπορεί να ονειρεύεται σε μια επανάληψη εκείνου του πρώτου αγώνα με τον Μέσι και ποιός ξέρει; Ίσως ξαναπιάσει πέναλτι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This