Κάτι περισσότερο από ένας αγώνας, κάτι περισσότερο από ένα βιβλίο!

Must Read

Αυτές τις μέρες, λόγω Μουντιάλ, κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν πολλά βιβλία για το ποδόσφαιρο. Υπάρχει κι ένα που φωτίζει μια άλλη, άγνωστη, συχνά σκοτεινή πλευρά του. Λέγεται More than a Game και πίσω από τον ξενόγλωσσο τίτλο του απευθύνεται στους Έλληνες που θέλουν να μάθουν κάτι παραπάνω. Δεν αφορά τις ποδοσφαιρικές ιστορίες εντός των γηπέδων, αλλά έξω από αυτά.

Μαθαίνουμε το γιατί το ποδόσφαιρο δεν παίζεται μέσα άσπρες από ασβέστη γραμμές, αλλά πολύ πέρα από αυτές. Αντάρτικα κινήματα, βαρώνοι της κοκαΐνης, κινήματα, επαναστατικές πρωτοβουλίες και πολλά άλλα παίζουν μπάλα στο βιβλίο του Δημήτρη Ραπίδη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Απρόβλεπτες.

Στη θέση των αστέρων της μπάλας βρίσκουμε επαναστάτες, στυγνούς δικτάτορες, αλλά και λαούς που ζητούν επιτακτικά ένα καλύτερο αύριο. Οι ιστορίες τους είναι άγνωστες, τουλάχιστον εδώ, στην Ελλάδα, ακόμα και οι σχετικά σύγχρονες πέρασαν… ξυστά από την επικαιρότητα.

Καλογραμμένο, διαβάζεται σα μυθιστόρημα, αλλά είναι αληθινό.

Αποδεικνύει ότι παρά το γεγονός ότι το ίδιο το άθλημα συχνά γίνεται πιόνι στα χέρια των ισχυρών, εξακολουθεί να εμπνέει επαληθεύοντας τη ρήση του Μπομπ Μάρλεϊ ότι «το ποδόσφαιρο είναι ελευθερία».

Ίσως επειδή το ίδιο το ποδόσφαιρο είναι άδικο, όπως πολλές φορές συμβαίνει και στην ίδια τη ζωή, αλλά ταυτόχρονα και δημοκρατικό. Δίνει την ευκαιρία σε όλους να διακριθούν σε αυτό. Από τον… κοντορεβυθούλη Μέσι και τον χοντρούλη Μαραντόνα έως τα ανθρώπινα ρομπότ της Βόρειας Ευρώπης και της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης. Όλοι έχουν θέση σε αυτό.

Πολλοί και διαφορετικοί… ποδοσφαιρικοί αγώνες διατρέχουν τις διακόσιες και κάτι σελίδες του. Συχνά γίνονται μάχες του καλού με το κακό. Το αποτέλεσμα αβέβαιο κι όχι πάντα δίκαιο, αλλά πάντα συναρπαστικό, όπως καλή ώρα ο τελευταίος τελικός στο Μουντιάλ.

Το ποδόσφαιρο, τα κοινωνικά κινήματα, οι επαναστάσεις, τα σκληρά, ολοκληρωτικά καθεστώτα, έχουν ανάγκη από ήρωες για να επιβιώσουν. Όλα αυτά… παίζουν μπάλα και συναρπάζουν στο More than a Game. .

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This